Categorieën
Tuin

DIY ideeën om je tuin een upgrade te geven

Het is zonde dat veel Nederlanders hun tuin alleen gebruiken in de zomer. Het is namelijk wel ruimte die je in de winter goed zou kunnen gebruiken om eventueel met vrienden of familie te zitten. Door je tuin een upgrade te geven haal je er alles uit wat erin zit, en kun je er misschien zelfs het hele jaar door wel veel gebruik van maken. Wij geven een aantal handige tips waardoor je nét iets meer uit je tuin kunt halen.

Het juiste tuinmeubilair

Een tuin nodigt natuurlijk pas écht uit om in te gaan zitten wanneer er fijne stoelen, banken of tafels staan waar je heerlijk kunt plaatsnemen. Denk bijvoorbeeld aan een tuinset 4 personen zodat je weet dat je eventueel ook nog gasten zou kunnen ontvangen.

brown wooden armchair

Haak een kleedje

Het grote probleem van een tuin is natuurlijk dat het buiten is, en dat daarmee het weer onvoorspelbaar is. Zeker inde winter zal je niet zo snel in de tuin gaan zitten, omdat het nogal koud kan worden in de winter. De oplossing hiervoor? Een lekker warm kleedje kan hier al een hele hoop verandering in brengen. Die kun je, geheel in DIY stijl, natuurlijk ook zelf haken! Ook nog eens ontzettend leuk tijdverdrijf om te doen vanaf de bank.

Overkapping

Het is natuurlijk wel fijn als je weet dat je in je tuin droog kunt zitten. Dat kun je realiseren door zelf een zeil te spannen boven het zitgedeelte van jouw tuin. Een zeil lijkt of klinkt misschien wat ongezellig, maar dit kun je natuurlijk helemaal customizen zoals jij het zou willen. In ieder geval hoef je dan niet meer bang te zijn voor regendruppels!

Zelf een bank bouwen

Het is heel makkelijk om zelf een bank in elkaar te zetten door middel van oude pallets. Die kun je vaak gratis ophalen bij een lokale vuilstort, en vervolgens hoef je ze alleen maar op de juiste manier te plaatsen. Om er zeker van te zijn dat de pallets niet uit elkaar dreigen te schuiven, kun je ze het beste vastzetten met schroeven. Et voilá, in no-time wat extra interieur voor je tuin!