Categorieën
Tuin

Terrasoverkapping: zo stel je dat samen

Een terrasoverkapping is vaak een overkapping die vast zit aan het huis, zodat er een terras ontstaat. Hieronder kun je zetten als het buiten erg warm is, maar ook als het slecht weer is. Ook zie je steeds vaker een terrasoverkapping die wordt bevestigd aan de schuur. Waar jij jouw overkapping ook wilt plaatsen, in deze blog vertellen we jou hoe je ‘m kunt samenstellen.

Een terrasoverkapping is ideaal voor mensen die graag buiten zijn. Het geeft namelijk verlenging aan bijvoorbeeld je woonkamer. Zeker als je ook bij minder weer wilt genieten van je tuin. Je kunt er zelfs voor kiezen om in de winter een gaskachel of een vuurplaats te creëren bij je overkapping. Maar voordat het zo ver is, moet je natuurlijk wel de juiste materialen en spullen bij elkaar zoeken.

Voor een overkapping is veiligheid erg belangrijk. Je wilt tenslotte niet dat jouw bouwwerk na een storm al kapot is. Daarom is goede kwaliteit belangrijk. Je kunt kiezen voor een houten overkapping of kies voor aluminium. Voor de kwaliteit van het product is de ontwikkeling erg belangrijk. Kies daarnaast ook voor een overkapping met een goed waterafvoersysteem. Dit zorgt ervoor dat het regenwater goed wordt weggeleid en dat het niet blijft liggen op het dak. Zeker als er veel water valt, kan dit zorgen voor schade.

Extra opties

Je kunt bij je overkapping natuurlijk kiezen voor extra opties. We benoemden al de opties tot verwarming. Maar er is, bijvoorbeeld een glazen schuifwand. Deze worden ook wel schoren genoemd. Ze worden bevestigd aan de voorzijden en geven je overkapping een extra landelijke uitstraling. Wil je liever de voorkant open, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Dakbedekking

Wat voor een dakbedekking wil je op de overkapping leggen? Er zijn verschillende opties mogelijk. Bijvoorbeeld polycarbonaat, dan heb je twee keuzes. Helder of melkwit. Maar je kunt ook kiezen voor een glazen dak. De keuze die je maakt kun je laten afhangen van de hoeveelheid warmte en licht dat je wilt. Glas houdt meer warmte vast, maar geeft wel veel licht door. Melkwit polycarbonaat houdt minder warmte vast en laat minder licht door.

Wil je het zelf monteren of laat je het monteren? Kies bijvoorbeeld voor Foravida. Een overkapping neerzetten is niet direct een heel lastige klus, maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden om het echt goed te laten doen.