Categorieën
Huis Tools

Slot geforceerd bij Inbraak? Dit moet je doen!

Het lijkt wel een nachtmerrie: wanneer je bij je huis aan komt en zoals altijd je deur van het slot wil halen, zie je dat de deur geforceerd is en er inbrekers je huis binnen zijn geweest. De inbrekers hebben dan een deur of kozijn opengebroken door dit te forceren met een koevoet of breekijzer. Zelfs wanneer je je deur op slot hebt gedraaid bij het weggaan is dit voor inbrekers een succesvolle methode. Maar wat kun je het best doen op het moment dat jouw deur en slot aangetast zijn na zo’n inbraak?

Slotenmaker inschakelen

Je wilt je natuurlijk zo snel mogelijk weer veilig voelen. Inclusief dichte en beveiligde deur. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een slotenmaker inschakelt. Helaas is niet elke slotenmaker 24 uur per dag bereikbaar. Zorg daarom dat je voor de zekerheid een goede sleutelmaker achter de hand hebt die je elk moment kunt bereiken, zoals Slotenmaker Almere. Zeg deze slotenmaker dat het om spoed gaat, zodat hij direct naar je huis komt en er gelijk een nieuw slot in kan zetten, wat misschien nog wel beter beschermt tegen inbraak.

Advies

Slotenmakers kunnen je niet alleen helpen met het herstel van het geforceerde slot, ze kunnen je ook advies geven over hoe je je huis nog beter kunt beschermen tegen inbrekers. Naast de voordeur zijn andere deuren en ramen namelijk ook goed om te beschermen.

Politie

Op de site van de politie staan meerdere instructiefilmpjes waarin ze populaire inbrekersmethoden demonstreren, en tips geven hoe je voorkomt dat inbrekers dit bij jouw huis kunnen doen. Check dus eerst alle filmpjes en kijk of jij je huis al zo goed mogelijk beschermt.

Extra tips

Naast een vervangend slot (na het geforceerde slot) is het ook belangrijk dat je andere zaken toepast per preventie van inbraak in jouw huis. Zo kun je beter wat lichten aan laten staan, zodat inbrekers denken dat je thuis bent. Ook een extra slot op kniehoogte is een goed idee: inbrekers kunnen de deur dan moeilijk intrappen of forceren en verwachten lang bezig te zijn met de inbraak. In dat geval slaan ze jouw huis toch liever over.