Categorieën
Klussen

Platen van OSB in je interieur: dit kan je ermee

Wie Pinterest opent of een willekeurig magazine over wonen en klussen ziet OSB. Misschien weet je niet direct wat we bedoelen. Maar OSB zijn die grote platen van gedrukt hout. Het geeft een heel bijzondere uitstraling aan je woning. En dat is nog niet alles: het heeft ook hele mooie positieve eigenschappen. En waar ze misschien normaal worden verstopt achter het parket of onder het laminaat, komt het nu juist als afwerking naar voren in jouw interieur. We geven je graag tips!

Laten we eerst eens even kijken waar OBS voor staat. Het is namelijk de afkorting voor Oriented Strand Board. Het is een plaatmateriaal dat volledig bestaat uit heel veel verschillende lagen van houtschilfers. Door middel van een flink bindmiddel ontstaat er een heel stevig materiaal waar je heel veel mee kan doen. Vroeger was het vooral een bouwmateriaal. Dat dus werd gebruikt om iets op te bouwen. Maar tegenwoordig kun je er ook andere dingen mee.

Tegenwoordig verschijnt OBS dus steeds vaker in het interieur. En dat begrijpen wij wel, want het zorgt voor een heel nieuwe en frisse look in huis. Maar wat kan je allemaal met zo’n osb plaat doen?

  1. Als alternatief voor laminaat op je vloer
  2. Als wandbekleding tegen de muur aan
  3. Als materiaal voor zelfgemaakte meubels

OBS gebruiken

Voor de eerste twee opties is het vooral belangrijk dat je de platen OBS goed voor behandeld. Het laatste wat je wilt is dat iedereen straks allemaal splinters in tenen heeft zitten. Opschuren en lakken gaat heel erg snel met dit materiaal. Ga er desnoods een paar keer overheen zodat je zeker weet dat het goed is. Daarnaast zijn de platen lekker groot, dus je vloer bijvoorbeeld ligt heel erg snel

Meubels van OBS

Maar vooral de derde optie is erg leuk voor in je woning. Want den bijvoorbeeld aan het maken van een bureau met een OSB-plaat of een complete keuken. Mooi wandplanken tegen de muur of maak mooie speelbakken voor al het speelgoed van de kleintjes. Wie ontdekt wat de mogelijkheden van OBS-platen zijn, ziet al snel hoeveel je ervan kunt maken. Het vooral is dat het niet duur is en dat je snel veel meters kunt kopen. Ideaal dus!