Categorieën
Klussen

Mini home make-over!

Wil jij je huis gaan restylen of renoveren. Begin met je trapleuning! Een andere trapleuning kan je trap een hele nieuwe sfeer geven zonder al teveel moeite. Dat klinkt toch super. Waar moet je op letten bij het kopen van een leuning en wat zijn de trends op het moment? Je leest het hier!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe trapleuning?

Rechte of gebogen leuning

Het is belangrijk om te weten of je een rechte op gebogen leuning nodig hebt. Dit ligt aan de vorm van de trap. Heb je een rechte trap dan heb je een rechte leuning nodig. Het je een trap met een of meerdere kwartslagen dan heb je 2 of 3 leuningen nodig en deze hebben meestal een kromming. Of er een kromming in zit kun je zien aan je oude leuningen of aan de zijkant van de trap, ook wel trapboom genoemd.

Houtsoort

De houtkeuze heeft ook invloed op de uitstraling van de leuning uiteraard. Zo kun je als je een leuning in een kleur wilt het beste kiezen voor grenen of beuken. Meer interesse in donker hout? Kies dan mahonie. Een mooie leuning die je kunt lakken, kijk eens naar eiken. Een goedkoper alternatief voor eiken is iroko. Wil je een lichte houtsoort dan zal de keuze essen of esdoorn worden.

Profiel 

Het profiel van de leuning is een belangrijke factor voor de sfeer die je wilt uitstralen. Een sleutelgat profiel geeft duidelijk een klassieke uitstraling. Vierkant of rechthoekig is op dit moment erg populair in de strakke industriële interieurs.

Wat zijn de trends binnen de trapleuningen?

Wat je nu veel terug ziet is het industriële interieur. Als we kijken naar trapleuningen, dan horen daar de volgende trends bij:

  • Zwarte trapleuningen: De kleur zwart doet het goed in een industrieel interieur. Mat zwart is daarbij de favoriet. Hierbij maakt het niet uit welk profiel de leuning heeft. Op Houtcompleet.nl vind je mooie zwarte trapleuningen.
  • Strakke vormen: De topmodellen op dit moment zijn vierkant en rechthoekig.
  • RVS trapleuningen: Ook RVS doet het goed. Dit zorgt uiteraard ook voor een strakke uitstraling

Vergeet je leuningdragers niet

Naast de leuning zijn ook de leuningdragers belangrijk. Deze zijn ook populair in het zwart. Wat dacht je van de volgende combinaties:

  • Eikenhouten trapleuning met zwarte leuningdragers
  • Zwarte trapleuningen met RVS leuningdragers of leuningdragers van chroom