Categorieën
Huis Klussen

Hierom zijn houtpellets zo populair (en hier koop je ze)

Houtpellets ken je waarschijnlijk als vierkante houten constructies die je op elkaar kunt stapelen om een grote hoge berg te kunnen vormen, maar die je ook zo kunt aanpassen dat je er heel mooie dingen van kunt bouwen. Benieuwd wat houtpellets precies zijn, wat je er allemaal mee kunt en waar je houtpellets het beste kunt aanschaffen? Wij zochten het voor je uit.

Houtpellets

Houtpellets bestaan eigenlijk uit houtkorrels, die onder een hele hoge druk door een matrijs met gaten geperst wordt. Door deze hoge druk ontstaat er zoveel warmte, dat er verder geen bindmiddel meer nodig is om het hout samen te laten smelten. Houten pellets bestaan vaak uit reststromen zoals zaagsel of snoeihout. Dat maakt het gebruik van houtpellets mede een duurzame keuze, omdat er met ‘overgebleven’ grondstoffen gewerkt wordt, die gerecyclet worden en zo tot een nieuw product kunnen komen.

Gebruik

Stevige houtpellets worden vaak gebruikt voor isolaties, maar er worden ook pellets gebruikt in kachels om huizen mee te kunnen verwarmen. Tevens kun je pellets ook gebruiken voor allerlei creatieve doeleinden: zoals het maken van een terras voor in de tuin. Online zijn er allerlei verschillende creatieve ideeën te vinden over wat je allemaal met houtpellets kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat veel studenten pellets gebruiken als onderstel voor hun bed? Ze leggen hier dan simpelweg hun matras op et voilá: het ‘bed’ staat.

Milieuvriendelijk

Een mooie bijkomstigheid aan houtpellets is dat ze vriendelijk voor het milieu zijn: wanneer je houtpellets gebruikt om te kunnen stoken, dan verwarm je CO2 neutraal. Het is eigenlijk vergelijkbaar met zonne-energie, en dat betekent dat je houtpellets dus zonder schuldgevoel kunt gebruiken!

Houtpellets aanschaffen

Zelf ook helemaal geïnspireerd geraakt om de handen uit de mouwen te steken en met houtpellets creatief aan de slag te gaan? Dan zou je houtpellets kunnen bestellen bij Toppellets.nl, de online webshop om allerlei soorten houtpellets te kunnen aanschaffen. Hier kun je ook pellets bestellen die vervolgens gewoon thuis geleverd kunnen worden.