Categorieën
Huis

Let op je vaste lasten!

We hebben het allen gemerkt in onze portemonnee. De prijzen dit jaar zijn ontzettend gestegen door de inflatie. Daarom is iedereen eens goed gaan kijken naar zijn of haar vaste lasten. Alle kleine beetjes tellen namelijk. Maar, waar begin je? En op welke manieren kun jij je vaste lasten verlagen? Wij hebben drie tips voor jou op een rijtje gezet.

Energieverbruik

Niet alleen voor het milieu is het goed, maar ook voor jouw portemonnee. Op je energieverbruik letten is een echte win-win voor jou en de aarde. Het begint allemaal bij het inzichtelijk maken van jouw energieverbruik. Weet jij exact hoeveel energie je maandelijks verbruikt? Je kunt je energieprijzen bijvoorbeeld verlagen door kiezen om je huis extra te isoleren. Hierdoor houdt je woning beter de warmte vast in de winter, waardoor je minder hoeft te stoken. Kunststof kozijnen en dubbel glas zorgen in de winter ook voor een goed geïsoleerd huis. Je kunt ook energieprijzen vergelijken. Want weet jij zeker dat jouw energieleverancier de goedkoopste energieprijzen aanbiedt? Vergelijk energieleveranciers om

hier op de hoogte van te blijven. Zorg dat je altijd voordelig uitkomt en denk anders aan overstappen energie. Dit is snel en makkelijk geregeld.

Boodschappen

Niet alleen de energieprijzen zijn gestegen, maar ook de prijzen in de supermarkt. In het algemeen zijn de boodschappen ten opzichte van vorig jaar ongeveer 19 procent duurder geworden. Jouw lievelingsproduct is heel waarschijnlijk ook duurder geworden. Toch verschilt de prijsverhoging sterk per product. Zorg er dus voor dat je goed kijkt naar ook de andere opties als je boodschappen doet. Pasta en brood zijn bijvoorbeeld ontzettend in prijs gestegen. Misschien kun je vaker rijst eten in plaats van pasta, of rijstwafels in plaats van brood. Bovendien is het altijd handig om aanbiedingen in de gaten te houden. Een huismerk is meestal ook veel goedkoper dan een product van een A-merk. Desalniettemin hoeft de kwaliteit niet altijd minder goed te zijn. Het is dus zeker de moeite waard om op deze producten te besparen.

Abonnementen

Weet jij precies welke abonnementen je afgesloten hebt? En wat de bijbehorende kosten hiervan zijn? Breng eens al je abonnementen in kaart. Op deze manier maak je het overzichtelijk hoeveel geld er van je vaste lasten al naar bijvoorbeeld je sportschool of telefoon gaat. Je zult er snel achter komen dat je wellicht van sommige abonnementen niet veel gebruik maakt. Je moet je namelijk afvragen of je daadwerkelijk de kosten ook uit je abonnement haalt. Als jij maar één keer in de drie maanden gaat sporten, kun je beter het abonnement opzeggen. Of kijk jij één keer in de zoveel tijd een film? Dan kun je jezelf afvragen of het wel nodig is om een Netflix abonnement hiervoor af te sluiten. Bovendien is het goed om je telefoonabonnement kritisch te bekijken. Verbruik jij bijvoorbeeld bij lange na niet de maandelijkse belminuten van je abonnement? Dan is het slim om je bundel aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor onbeperkt internetten, waardoor je voortaan via Whatsapp kan bellen. Dit zal in no time je vaste lasten verlagen!