Categorieën
Design Huis

Let hier op bij het uitkiezen en kopen van je toilet

Kun jij ook nooit wachten om een nieuw huis van top tot teen te herinrichten? Vaak begint voordat je het huis überhaupt in kan de voorpret al, door te bladeren in veel woonmagazines, of door grote woonwarenhuizen te lopen. Een mooie fluwelen bank, een prachtig glazen bijzettafeltje of glimmende tegels voor in de badkamer zijn dingen waar men vaak het liefst als eerste op af gaat. Toch zijn er ook een paar zaken in je huis die wel geregeld moeten worden, maar wel een iets minder sexy imago hebben. Neem het toilet: misschien niet waar je je het eerste op verheugd om uit te zoeken, maar wel o zo belangrijk. Je zit er immers meerdere keren per dag op en gasten in je huis vaak ook. Daarom zijn er enkele zaken waar je zeker op moet letten bij het uitkiezen van een toilet, zoals deze:

Los reservoir, wandtoilet, duoblok toilet

Dit zijn drie verschillende sooirten toiletten die allemaal hun eigen voor-en nadelen hebben. Een wandtoilet wordt aan de want bevestigd, en raakt dus de grond niet. Het grootste voordeel, bijvoorbeeld bij een Duravit hangtoilet, is dat je hem heel makkelijk kunt schoonmaken. Daarnaast zijn er ook staande toiletten, waarvan een duoblok toilet het meest gebruikt is. Bij een duoblok toilet zitten toilet en reservoir aan elkaar vast, waardoor je een soort ‘muurtje’ achter je krijgt. Wanneer je een los reservoir hebt, kun je dat ook achter het toilet bevestigen, of erboven.

Plateau of niet

Kies je voor een vlakspoel, oftewel een toilet met plateautje, of een diepspoel, waardoor de (ahum) behoefte direct in het water valt. Dit zorgt voor een betere hygiëne van het toilet, deze blijft langer schoon.

 De toiletzitting

Waar je ook aandacht aan moet besteden is de toiletzitting. De standaard toiletzitting is er eentje die we waarschijnlijk allemaal kennen. Als je hem loslaat, valt ‘ie naar beneden. Voor een luxueuzer gevoel kun je kiezen voor een softclose toiletzitting, die zachtjes naar beneden valt als je hem loslaat. Daarnaast bestaat er ook een quick realease toiletzitting, die je heel gemakkelijk weer van je toilet afhaalt. Dit is zijn, omdat je hem op deze manier goed en makkelijk schoon kunt houden.