Categorieën
Tuin

Kunstgras in de tuin: de voordelen op een rij

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. En als je overburen kunstgras hebben, dan is dat zeker waar. Kunstgras is een mooi alternatief als je altijd een mooie en groene tuin wilt hebben. Maar er zijn nog veel meer voordelen op te noemen als het om kunstgras gaat. We vertellen je graag even in deze blog. Lees je mee?

Ben je het zat dat je steeds elk jaar opnieuw je grasmat moet opknappen? Dat snappen we wel. Kunstgras is tegenwoordig in heel veel soorten en maten te koop. En is daardoor haast niet meer van echt te onderscheiden. Je kunt kiezen tussen verschillende grassoorten en zelfs uit verschillende kleuren. Zo kun je jouw grasmat helemaal afstemmen op je eigen smaak. Maar er zijn nog meer voordelen.

  1. Laag in onderhoud

Kunstgras is, zo raad je het al, laag in onderhoud. Als je kunstgras eenmaal ligt, kun je er vooral lekker naar kijken. Het hoeft niet gemaaid te worden, je kunt je grasmaaier in de schuur laten staan. Of sterker nog: je kan je grasmaaier zelfs verkopen. Geen onkruid meer, niet meer sproeien en niet meer bemesten.

  1. Laag in kosten

Aan kunstgras nemen zit natuurlijk een prijskaartje. Maar doordat je niet elke zomer je grasmat hoeft bij te zaaien of opnieuw hoeft te leggen, heb je slechts eenmalig kosten. Het kan wel zo zijn dat je de korrels die je op je mat strooit, moet vervangen. Maar dat is het enige dat je hoeft te doen.

  1. Groen in elk seizoen

Een ander voordeel is natuurlijk dat je tuin er elk seizoen op en top uit ziet. Waar in de herfst je gras minder wordt en in de zomer soms zelfs vergeelt en bruin wordt, heb je dat natuurlijk niet met kunstgras. De groene kleur is er én blijft er.

Rotsvast alternatief

Zoals je het kunnen lezen is kunstgras een mooi alternatief als je jouw gazon het hele jaar door mooi wil houden. Daarnaast kun je kunstgras makkelijk zelf aanleggen. Maar je kan het natuurlijk ook uitbesteden, mocht je geen groene vingers hebben.