Categorie├źn
Klussen

Kun je zelf je iPhone repareren? + Tips en tricks

Een barst in je scherm, een accu die steeds meer leegloopt of een iPhone die niet meer op wil starten: een kapotte telefoon is ontzettend vervelend. En in de meeste gevallen kost het laten repareren van het toestel ook nog eens best veel geld. Je kunt natuurlijk ook zelf proberen om je iPhone te repareren, maar het is wel slim om je hier van tevoren even in te verdiepen zodat je niet het risico loopt dat er misschien iets fout gaat. Maar wat zijn de belangrijkste tips en tricks voor het zelf repareren van je iPhone?

Tutorials kijken op Youtube

Je kunt natuurlijk ook jezelf onderwijzen door tutorials te kijken op Youtube. Hier vind je vaak een aantal hele praktische tips en how-to’s rondom het repareren van je telefoon. Heel handig: want per onderdeel zijn er vaak verschillende video’s beschikbaar die je haarfijn kunnen uitleggen hoe je dit specifieke onderdeel kunt vervangen of repareren.  Een nadeel: er is niemand die met je meekijkt, dus als je een fout maakt is dit wellicht moeilijk te herstellen. silver iPhone X floating over open palm

Refurbished

Het aanschaffen van een refurbished telefoon zoals een iPhone 7 refurbished is een heel slimme zet, omdat je hier vaak zelf niet eens meer iets hoeft te repareren. Eigenlijk heb je hierbij de voordelen van een tweedehands telefoon (want; een stuk goedkoper), maar krijg je de kwaliteit van een nieuw toestel, omdat het toestel is gerepareerd door een professionele instantie.

Apple wil niet dat je zelf je telefoon repareert

Als het aan Apple ligt, dan is het maar beter dat je niet zelf aan je telefoon gaat sleutelen. En waarom? Omdat Apple zelf de kosten van een reparatie kan bepalen, en hier dus veel geld mee kan vangen, hebben ze liever niet dat je je telefoon zelf repareert. Hiermee loopt Apple namelijk omzet mis. Dat betekent dat sommige onderdelen schaars zijn en moeilijk te vervangen, waardoor je wel naar de Apple Store móet voor een reparatie.

Onderdelen bestellen

Waar moet je eigenlijk zijn als je zelf je telefoon gaat repareren? Nou, voor het kopen van onderdelen kun je bijvoorbeeld bij FixjePhone terecht, die alles weten van het repareren van een telefoontoestel. Van het bestellen van onderdelen van je telefoon, tot onderdelen van een Macbook of iMac. Leuke DIY klus, dus!