Categorieën
Klussen

Klusbedrijf beginnen? Dit heb je allemaal nodig om te kunnen starten

Wil jij een eigen klusbedrijf starten? Daar komt heel wat bij kijken. Je bent tenslotte voor alles dan eindverantwoordelijk. Maar er is natuurlijk nog veel meer nodig voor een goedlopend bedrijf. Wat je precies allemaal nodig hebt om een eigen klusbedrijf te beginnen, leggen we je in deze blog uit!

Succesvol klusbedrijf

Naast natuurlijk een flinke dosis doorzettingsvermogen, enthousiasme en bevlogenheid heb je meer nodig voor een succesvol klusbedrijf. Vaak is het ontzettend hard werken, moet je klanten aan je zien te binden en moet jij zelf de kansen voor je onderneming creëren. Maar met een gedegen aanpak en de juiste spullen kom je een heel eind!

Dit heb je allemaal nodig als je jouw eigen klusbedrijf begint:

  • Goed gereedschap, dit is tenslotte de basis van jouw vakmanschap
  • Bedrijfsauto, om overal te kunnen voorrijden.
  • Veiligheidsschoenen en -kleding, veiligheid boven alles natuurlijk
  • Legitimatie en een naambadge, voor een persoonlijke aanpak
  • Voorraad klusproducten, zodat je direct aan de slag kunt

Aan de slag als vakman

Maar voor een écht vliegende start hebben we natuurlijk het allerbelangrijkste nog niet benoemd: klanten. Want zonder betalende klanten kun je de schoorsteen niet laten roken. Werven van eigen klanten kan een flinke klus zijn. Allereerst is het belangrijk dat je in je directe omgeving laat weten dat je voor jezelf aan de slag gaat. En mochten ze her of der horen dat iemand een vakman zoekt, dat jij je dan aanbevolen houdt.

Werkervaring laten zien

Daarnaast is het slim om aan je online zichtbaarheid te werken. Een eigen website kan je hierbij helpen. Dit is de ideale plek om je werkervaring te laten zien en aan welke projecten je recent hebt gewerkt. Ook kun je problemen aan kaarten waar jij oplossingen voor aan biedt. Bijvoorbeeld kapotte dakgoten, lekkende kranen of nieuwe deuren en ramen.

Online zichtbaarheid

Social media bieden ook uitkomst op het gebied van online zichtbaarheid. Bijvoorbeeld een facebookpagina waar klanten recensies kunnen plaatsen en het delen van interessante projecten. Ook Instagram kun je voor deze zaken inzetten. Zo kun je zeer binnenkort aan de slag met je eigen klusbedrijf!