Categorieën
Design Tuin

Creatieve manieren om kunstgras leuk te integreren in je tuin

Kunstgras doet de meeste mensen direct denken aan voetbalwedstrijden. Dat gras zag er meestal al van meters ver uit als plastic en voelde ook zo. Niet iets wat je direct in je tuin zou willen hebben, zou je denken. Toch? Voor veel mensen geldt het tegenovergestelde! Kunstgras installeren in je tuin kan namelijk heel veel voordelen met zich meebrengen! Wie had dat gedacht? In dit artikel vertellen we je alles over kunstgras, en hoe je het leuk kunt stylen in je tuin.

Kunstgras ziet er altijd perfect groen uit

In tegenstelling tot echt gras zal kunstgras voor in de tuin er altijd prachtig mooi groen uitzien. Geen doffe plekken of onkruid in de hoek, maar altijd mooi glanzend en groen gras. Het oogt verzorgd zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Dat brengt ons direct op een ander voordeel:

Je hoeft er niets voor te doen

Mensen die ervaring hebben met een tuin met echt gras, zullen weten wat voor karwei het is om het gras steeds te blijven maaien, om het vervolgens elke week opnieuw langer te zien worden. Het grote voordeel van kunstgras is dat het eigenlijk geen onderhoud vereist. Daarnaast is kunstgras zo stevig, dat zelfs de meest enthousiaste honden met moeite schade kunnen aanrichten aan jouw gras. Dat klinkt toch perfect?

Het is prachtig egaal

Misschien is juist wel één van de nadelen van echt gras dat het geen egaal effect geeft aan de tuin. Kunstgras geeft dat wel. Doordat het gras een egaal vlak is, springen de tuinmeubelen er des te meer uit. Zo kun je je meer focussen op de inrichting van jouw tuin in plaats vna constant bezig te zijn met hoe het gras oogt.

 

Hieronder een paar voorbeelden van hoe je kunstgras op een creatieve manier kunt integreren in jouw tuin:

(Bron)

Ook al is de tuin in dit geval niet heel groot, door de egaliteit van het kunstgras wordt optisch een groter oppervlak gecreëerd.

(Bron)

Dit is toch perfect? Wanneer ouders een egale tuin willen hebben en geen ‘lelijke’ trampoline in de tuin, dan klappen ze het luik bedekt met kunstgras gewoon dicht. Willen de kinderen even spelen, dan gaat het luik open en is de trampoline weer zichtbaar.

(Bron)

Deze lounge ziet er toch super stylish uit? Het lijkt wel of je in een vakantiehuis bent beland.