Categorie├źn
Design Huis

Kleine ruimte optimaal gebruiken met handige opbergplekken

Zeker als je in de stad woont, is een ruim appartement of huis vinden vaak hartstikke lastig. En wie geen grote ruimte heeft, moet slim zijn. Weet jij ook niet zo goed hoe je een kleine ruimte zo optimaal mogelijk inricht? Dan kun je natuurlijk tips vragen aan experts, maar wij begrijpen het ook heel goed als je daar geen tijd of zin in hebt. Daarom hebben wij de beste tips verzameld om jouw kleine ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, bijvoorbeeld door slimme opbergsystemen.

Kies voor wit

Allereerst: door te kiezen voor witte kleuren in een ruimte lijkt deze automatisch optisch een stuk groter. Vooral prints en donkere kleuren laten de kamer direct een stuk kleiner doen lijken. Witte muren zijn super stylish en ogen open en ruimtelijk. Is wit je iets te saai? Leuk de ruimte dan op met kleurrijke accessoires.

Dekenkist

Een dekenkist is een hele handige en fashionable manier om je dekens, die nou eenmaal vrij veel ruimte innemen, op te kunnen bergen. Dekenkisten zijn verkrijgbaar in hout, maar ook in bijvoorbeeld stijlvol fluweel roze. Die staat dus niet alleen super leuk in een kale ruimte, maar kun je ook gebruiken als bankje of om dingen, bijvoorbeeld iets praktisch als boeken, op te zetten. Denk er dan alleen wel aan dat de kist soms ook weer open moet, wat onhandig is met vrij zware spullen.

Bed met opbergruimte

Je kent ze vast wel: bedden met een opbergruimte eronder. Er zitten bijvoorbeeld verschillende bakken onder het bed, waar je dingen in kunt opbergen die normaal veel ruimte zouden innemen, zoals handdoeken, lakens of spullen waar je niet zo gauw bij hoeft, maar wel nodig hebt.

Werk in hoogtes

Door kleinere meubels, zoals ladekastjes in de kamer te plaatsen, lijkt een ruimte al snel gevuld. In plaats van meerdere kleinere meubels naast elkaar te plaatsen, kun je ze ook opstapelen. Werken in hoogtes is een heel slimme manier om een ruimte zo effici├źnt mogelijk in te richten. De opbergruimte lijkt minder plek in te nemen, maar je kunt er nog steeds net zo veel in kwijt!