Categorieën
Huis

Je woning isoleren? Deze gereedschappen heb je nodig

Je wil je woning omtoveren van een slecht energielabel naar een goed energielabel? Het begint dan vaak bij het isoleren van je woning. Deze gereedschappen gaan je daarbij helpen.

Er zijn nieuwe klimaatdoelen gekomen en dit betekent dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Je bent hier terechtgekomen, dus de kans is groot dat je woning isoleren één van de agendapunten is. Nu kan je dit natuurlijk laten doen, maar de kosten zijn hiervoor een stuk hoger dan wanneer jij het zelf doet. Om zelf aan de slag te gaan met isolatie moet je een aantal dingen weten. Wij vertellen je in dit artikel precies welke gereedschappen er nodig zijn om je woning goed te isoleren.

Gereedschappen voor woning isoleren:

Je hebt niet veel gereedschappen nodig voor het isoleren van je woning. Waarschijnlijk heb je de meeste ook al gewoon in huis.

Snijgereedschap

Isolatie heb je in alle vormen en maten. Sommige isolatiematerialen bestaan uit harde blokken terwijl andere van glaswol zijn. Hoe dan ook heb je iets nodig waarmee je het netjes kan afsnijden. Je kan gebruik maken van een Stanleymes afhankelijk van de dikte. In sommige gevallen van je beter een oude handzaag gebruiken.

Werkbank

Zorg ervoor dat je een ondergrond hebt waarop je kan werken. Je kan bijvoorbeeld een werkband of een workmate gebruiken. In combinatie met een grote plaat of plank kan je makkelijk isolatiemateriaal snijden en heb je niet alles eronder zitten.

Een duimstok

Misschien zegt dit je niks, maar een duimstok heb je zeker weten nodig bij het isoleren van je woning. Zo kan je met een duimstok precies opmeten hoeveel je nodig hebt. Het werkt hetzelfde als een rolmaat, maar een duimstok is van zichzelf al recht. Ook zijn ze veel compacter en heel makkelijk in gebruik.

Lange rechte lat

Nu ben je flink bezig met de woning te isoleren. Dus dit moet geen groot probleem zijn. Je hebt vast ergens een lange rechte lat liggen die je kan gebruiken. Dit is om ervoor te zorgen dat je het isolatiemateriaal netjes recht af weet te snijden. Doordat je minder restmateriaal over houdt ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Nietapparaat

Nu heb jij de isolatie gesneden en je bent klaar om deze tegen de want de bevestigen. Door gebruik te maken van een nietmachine blijft de isolatie beter zitten. Zo zal jij dus efficiënter je woning isoleren. Vervolgens kan je de platen ertegenaan zetten en dan ben je aanbeland bij de laatste stap en het laatste gereedschap.

Schroefboormachine

We gaven eerder in deze blog al aan dat het uitmaakt van welk isolatiemateriaal jij gebruik maakt. In sommige gevallen heb je een spijkpistool of een schroefboormachine nodig om het isolatiemateriaal vast te zetten. Maar wanneer jij de platen tegen de muur aan zet heb je hoe dan ook een schroefboormachine nodig. Dus zorg ervoor dat je er één in huis hebt.

Meer weten over je woning isoleren

Wil je nu nog meer weten over het isoleren van je woning? In dit artikel vertellen ze je wat je nog meer kan doen om je woning te isoleren.