Categorieën
Huis

Inspiratie & Ideeën voor een leuke babykamer

Binnenkort een baby op komst? Gefeliciteerd! Met de komst van zo’n kleine spruit staat jou als ouder (of jullie als ouders) heel wat te wachten, met een hele hoop wat geregeld moet worden. Denk aan praktische dingen die geregeld moeten worden bij de gemeente, maar ook de babykamer die ingericht moet worden. Voor dat laatste geven we je een dit artikel een aantal praktische tips.

Inspiratie op Pinterest

Pinterest is dé plek waar je op zoek kunt gaan naar inspiratie. Hoe cute is bijvoorbeeld dit babybedje van riet? Door uren te scrollen op Pinterest krijg je vaak ontzettend veel nieuwe ideeën. Daarnaast is het handige van de site dat je een apart ‘bord’ op kunt maken, zoals ‘Babykamer’, en je hier op mooie beelden vast kunt pinnen. Zo creëer je als het ware een eigen moodboard vol met inspiratie. In deze fase van de voorbereiding voor de babykamer ga je ook bezig met wat voor stijl je wil dat jouw babykamer gaat hebben. Zuurstokroze omdat je een meisje krijgt, natuurlijk zodat het een rustige kamer wordt of juist een neutrale themakleur zodat je niet teveel koppelt aan het gender van je baby? It’s all up to you.

Het wiegje of ledikant

Eén van de belangrijkste dingen in de babykamer in het bedje. Je baby gaat hier immers heel veel tijd in doorbrengen en vaak neemt het bedje ook de meeste ruimte in de kamer in. Een praktische tip: let erop dat het bedje op een veilige plek staat. Dat betekent geen (snoeren van) elektrische apparaten in de buurt, of een koord van een gordijn of iets dergelijks. Wanneer je baby hierop gaat kauwen kan het zijn dat zij of zij zich hierin verslikt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook zet je het bedje liever niet in de buurt van een verwarming of stopcontact, voor het geval je baby zich hier aan zou kunnen verbranden.

Een zitstoel

Een comfortabele zitstoel is in de babykamer ontzettend fijn. Omdat je je baby hier in slaap kunt wiegen (een schommelstoel is dan extra lekker!), maar ook omdat je je baby hier dan perfect in kunt voeden. Deze stoel kan ook een aantal jaar later nog van pas komen, wanneer je je baby gaat voorlezen bijvoorbeeld.

Commode

Een commode is essentieel in een babykamer. Je bent immers vaak bezig met het verschonen van luiers. Zorg echter wel dat alle verzorgingsproducten die je nodig hebt in of rondom de commode liggen, omdat je wilt voorkomen dat je weg moet lopen van de commode en je baby de kans krijgt er vanaf te gevallen. Kies daarom voor een commode met genoeg opbergruimte, zodat je zeker weet dat je er alle luierdoekjes en talkpoeder kwijt kunt.

Rust

Hoewel felle kleuren of drukke accessoires misschien hartstikke leuk en trendy staan, is het voor jouw baby natuurlijk ontzettend belangrijk dat hij/zij rústig wordt in de babykamer. Neutrale kleuren en een zacht lampje zijn daarom heel fijn voor in de babykamer. Ook bekende gezichten, die je in fotolijstjes aan de wand kunt hangen (bijvoorbeeld in een leuke hexagon vorm) kunnen als extraatje bieden voor een vertrouwde omgeving voor de kleine. Zo heeft de baby de perfecte omgeving om lekker in te kunnen slapen. Je zou ook kunnen kiezen voor een projectielamp, zodat er iets geprojecteerd wordt op het plafond. Soms worden deze lampen ook gecombineerd met een muziekfunctie, zodat je kindje onder het genot van wat muziek in slaap kan dommelen.