Ideeën voor een goedkope tuinafscheiding

Het seizoen waar in we weer heerlijk kunnen genieten van de tuin is aangebroken. De hoogste tijd om de tuin klaar te maken voor het mooie weer dus. Een van de grootste ergernissen is het ontbreken van een goede tuinafscheiding. Genieten van je eigen tuin wordt immers lastig wanneer je niet beschikt over voldoende privacy. Daarom hebben we ideeën voor een goedkope tuinafscheiding voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Een natuurlijke schutting

Een van de goedkoopste manieren om een tuinafscheiding te creëren is aan de hand van planten. Op die manier behoud je de natuurlijke uitstraling van je tuin, maar kun je toch een mooie tuinafscheiding maken die zorgt voor voldoende privacy. Vanzelfsprekend kies je hierbij dus voor planten die hoog genoeg zijn of worden. Maar het hoeven niet per sé planten te zijn, ook een heg kan prima als natuurlijke afscheiding dienen.

Bamboe

Wat ook een natuurlijke uitstraling heeft én ook nog eens goedkoop is, is bamboe. Het bijkomende voordeel van bamboe is dat het zeer stevig is. Dit terwijl bamboe eigenlijk een grassoort is. Bamboe groeit razendsnel, dus bij eventuele schade is het ook zeer snel hersteld.

Prefab

Voor diegenen die niet zoveel zin hebben om de handen uit de mouwen te steken en zo snel mogelijk klaar te zijn is er prefab. Prefab tuinafscheiding zijn in de fabriek al helemaal voorbereid, zodat je ze alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Een real-life legpuzzel zou je het kunnen noemen. Dit geeft een hele andere uitstraling aan je tuin dan voorgaande natuurlijke tuinafscheidingen. Als je dit niet erg vindt is het een zeer gemakkelijke en goedkope optie.

Eerder gebruikt hout

In plaats van een tuinafscheiding van gloednieuw materiaal te maken, kun je natuurlijk ook een tuinafscheiding van gebruikt materiaal maken! Eerder gebruikt hout geeft enorm veel warmte en gezelligheid aan je tuin. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een luxueuze, glimmende schutting zonder enige mate van charme.

Korven met stenen

Ben je minder van het hout maar des te gekker van steen? Dan is een korf constructie als tuinafscheiding dé oplossing. Deze constructie kun je namelijk vullen met een steensoort naar keuze. Dit geeft een industriële look aan je tuin, wat helemaal in is. Maar ook deze optie bespaart je een hoop centen.

Hout combineren met planten

Als je gek bent op hout, maar ook graag kleur in je tuin wilt, waarom combineer je deze twee dan niet? Meestal wordt er in dit geval gedacht aan planten zoals klimrozen, waarbij je flink wat geduld moet uitoefenen voordat deze daadwerkelijk zorgt voor enige privacy. En laat dat nou juist het hele idee van een tuinafscheiding zijn. Daar is tegenwoordig een oplossing voor: een schutting bedekt met kunstmatige planten. Je hoeft ze nooit te verzorgen, dus geen hele middagen snoeien meer. Maar je kunt wel genieten van privacy in je tuin vol groen. De schutting is goedkoop en je hebt er geen geduld voor nodig. Win-win.

Alle bovenstaande vormen van tuinafscheidingen zijn goedkoop, dus je hebt genoeg om uit te kiezen!