Categorieën
Design Huis Klussen

Hoe Snoeren wegwerken: de beste manieren

We hebben tegenwoordig nogal wat apparatuur in huis staan. Die apparatuur maakt ons leven een stuk gemakkelijker, maar niet altijd overzichtelijker. Ook voor de inrichting van het huis kan die apparatuur meer kwaad dan goed doen. Denk aan alle kabels die door het huis lopen. Iedereen kent de ruimten achter bureaus waar vaak grote kluwen kabels liggen, deels in het zicht. Weinig mensen denken er aan om dergelijke kabels netjes weg te werken. Bedenk daarnaast ook dat het te maken heeft met veiligheid. Wanneer je drinken morst over de kabels van je computer terwijl je daar mee aan het werk bent kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt wil je dit voorkomen. Daarom geven we je hieronder de beste manieren om snoeren weg te werken! 

Snoeren wegwerken achter de plint

Dit is waarschijnlijk de bekendste manier om snoeren weg te werken in huis. Een prima manier die goed werkt. Belangrijk is wel dat je van te voren goed bepaald hoeveel ruimte je achter de plint hebt en hoeveel ruimte je nodig hebt voor de kabels die achter de plint moeten komen te liggen. Mocht je niet genoeg ruimte hebben, dan kun je een extra sleuf in de muur frezen om voldoende ruimte te creëren. Als je dit een vervelende klus vindt kun je hiervoor gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Kabels en snoeren juist in het zicht brengen

Klinkt erg tegenstrijdig, dat weten we. Maar je kunt het probleem van lelijke kabels en snoeren ook omdenken. Daarmee bedoelen we dat je de situatie eens omdraait. Want wat gebeurt er als je de kabels en snoeren juist in het zicht brengt? En wat als die snoeren er juist hip en trendy uitzien? Je ziet dit steeds meer in moderne inrichtingen van huizen. Er zijn hele leuke snoeren in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar, en door deze juist in het zicht te brengen geeft dit een leuke touch aan de inrichting van je huis! Je hoeft dan niets weg te werken waardoor je ook nog eens een hoop werk voorkomt.

Slimme oplossing voor snoeren bij je televisie

De ruimte rondom je televisie is een van de plekken waar vaak een wirwar van kabels en snoeren ligt. Het nadeel hiervan is dat de televisie vaak midden in de woonkamer staat, en dus een echte eyecatcher is. Erg vervelend als hier allerlei snoeren in het zicht liggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme en mooie oplossingen voor. Een van de handigste oplossingen is plaatsen van een platte kast achter je televisie. Deze platte kast is van exact hetzelfde formaat en exact dezelfde kleur als je televisie. In deze kast kun je alle randapparatuur, snoeren en kabels kwijt. De kast wordt direct achter de televisie geplaatst en kun je afsluiten met een groot houten paneel waar je vervolgens de televisie tegenaan zet. Op die manier zijn alle snoeren weggewerkt en zie je ook de kast niet vanwege het perfect passende formaat.

Zoals je kunt lezen is het helemaal niet nodig om constant aan te kijken tegen kabels en snoeren!