Categorieën
Design Huis

Hoe je de juiste kleur jaloezieën moet kiezen

Wanneer jij en je huis toe zijn aan nieuwe raamsverduistering, dan kan dat soms best resulteren in een behoorlijke klus. Want kies je voor gordijnen, luxaflex of jaloezieën? En maak je de keus voor eentje, welke vormgeving moeten ze dan hebben – oftewel: hoe kies je een kleur uit? Geen zorgen, verhuizen, verbouwen of herinrichten brengt al genoeg stress met zich mee en daarom helpen we je in dit artikel een handje op weg. Dit zijn de handigste tips wanneer je de juiste kleur jaloezieën moet kiezen:

Tip 1: bestel kleurstalen

Een keuze maken voor de juiste kleur kun je het beste niet in een bouwmarkt of woonwinkel doen. De waarneming van een kleur kan namelijk heel erg verschillen bij ochtendlicht of avondlicht, of bij regen of zonneschijn. Al helemaal wanneer je je raamdecoratie online bestelt, zal de kleur op je computerscherm anders weergegeven worden dan in het echt. Een groot voordeel van veel raamdecoratie-aanbieders is dat je gratis kleurstalen kunt aanvragen. Dit is een waaier met allerlei verschillende soorten kleuren, die je bijvoorbeeld bij je meubels kunt houden om te kijken of het matcht.

Tip 2: Ga voor rustig

Je hebt vast wel eens meegemaakt bij jezelf of een derde dat een wilde gok voor een felle kleur in huis kan resulteren in verdriet twee maanden later. Lijkt die knalrode muur op het begin een goed idee, na een week blijkt ‘ie ineens toch wel érg rood en word je er onrustig van. Het is niet voor niets dat de populairste kleur voor jaloezieën wit is. Naast dat wit te combineren valt met vrijwel élke kleur, geven witte pvc jaloezieën ook nog eens een ruimtelijk effect: het laat je kamer er lichter en groter ogen.

Tip 3: Kies voor je gevoel en ga juist niet voor rustig

Zijn witte of rustig gekleurde jaloezieën het niet helemaal voor jou? Maak dan van je raamdecoratie een echte eyecatcher. Door te kiezen voor een zwarte of juist felle kleur laat je je jaloezieën echt opvallen en kunnen ze jouw kamer juist nét dat extraatje geven wat het verdient. Durf jij een felle kleur aan?