Categorieën
Huis

Dit zijn de raamdecoratie-trends van 2019

Wil jij iets anders voor de ramen? Ben je uitgekeken op de raamdecoratie die je nu hebt hangen? Of wil je gewoon iets nieuws? In deze blog vertellen we jou de trends van dit jaar op het gebied van raamdecoratie! Welke trend past het best bij jou?

1. Kies voor licht en luchtig

De tijd van donkere kleuren voor het raam zijn voorbij. Sterker nog, vitrage is hipper dan ooit. De lichte en doorzichtige stof die luchtig voor je raam valt, zorgt voor veel ruimte en lichtinval. Subtiel en zonder direct zicht vanaf de buitenkant.

2. Ga voor een duurzame oplossing

Vind jij het milieu belangrijk? En houd je van natuurlijke tinten? Kies dan voor hout voor uw ramen. Bijvoorbeeld door shutters of horizontale jaloezieën te plaatsen. Het geeft elk interieur een warm en sfeervol karakter. Ook zorgt het voor een knusse sfeer omdat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt. Overdag zal dit natuurlijk meer zijn dan ’s avonds. Let bij het aanschaffen vooral op het FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat het hout voor je raam ook verantwoord hout is.

3. Liever een luxe uitstraling

Ga jij liever voor een luxe uitstraling? Kies dan voor de juiste stoffen. Door luxueuze stoffen met bijvoorbeeld opvallende kleuren of materialen voor het raam te hangen, creëer je een chique look. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen of de steeds populairdere duette gordijnen. Deze gordijnen bestaan uit twee lagen gevouwen stof. Die je vervolgens als een harmonica kunt opvouwen.

4. Kies voor gemak

Wil jij liever wat meer gemak ervaren? Doordat je bijvoorbeeld simpel alles kunt openen en kunt sluiten? Dit zie je vooral bij ouderen die slecht ter been zijn. Door lichtgewicht raamdecoratie te plaatsen met een soepele rails hoeft het openen en sluiten van gordijnen geen probleem meer te zijn. Denk daarbij aan een hulponderdeel, zoals een stok van plastic waaraan getrokken kan worden. Of ga voor een kleine robot die je hierbij helpt.

Ook rolgordijnen zijn nog steeds erg populair in Nederland. Kies voor een soort dat past bij de kamer. Zo wil je in de woonkamer juist een transparant en lichtdoorlatend exemplaar. En ga je voor in de slaapkamer juist voor verduisterend. Dat maakt een rolgordijn sfeervol én praktisch.