Categorieën
Huis

Hoe een kooiladder de veiligheid tijdens klussen vergroot

Lekker klussen in de avondzon, heerlijk buiten werken. Wat een leven. Maar het klussen buiten, op hoogtes en op daken neemt ontzettend veel risico met zich mee. Gelukkig bestaan er kooiladders om dat risico te verminderen!

Een kooiladder

Voor degenen die niet helemaal helder hebben wat een kooiladder nou precies is; een kooiladder is niet meer dan een hoge ladder die is omringd door een kooi van metaal. Deze kooi moet degene beschermen die de ladder betreedt. Kooiladders gaan namelijk tot een behoorlijke hoogte. Het biedt met name een gevoel van veiligheid voor degene die deze ladder moet bestijgen, maar mocht er iets misgaan, is de kans op een ernstig ongeluk vele malen kleiner dan wanneer de kooi er niet omheen gezeten had.

Veiligheid

Ieder jaar gebeuren er wel weer ongelukjes in en rond het huis tijdens het klussen. Met name de verkeerde instelling van :’Even snel,’ iets repareren, aanpassen of monteren, zorgt voor onvoorzichtigheid en laconiek gedrag. Het gebruik van verkeerd gereedschap, materiaal of ladder zorgt vaak voor problemen. Daarom is het ook voor klusjes thuis belangrijk om naar een echte kooiladder specialist te kijken, voordat je zomaar wat in huis haalt. Het gebruik van zo’n kooiladder om even wat te repareren, lijkt misschien overdreven, maar kan toch al gauw een bezoek aan het ziekenhuis schelen.

Gemak

De meeste gedateerde of instabiele ladders zijn de oorzaak dat veel klussers vallen van grote hoogte, vaak met grote gevolgen. Een kooiladder kan deze ongelukken gemakkelijk voorkomen. Ze zijn speciaal ontworpen om veiligheid te kunnen garanderen en gemakkelijk te kunnen werken vanuit de kooiladder. Het zorgt ook voor een stukje gemak. Omhoog en naar beneden met een gewone ladder is niet het leukste gedeelte van de klus. In een kooiladder is dit een stuk gemakkelijker en het levert een veilige situatie en een heleboel klusplezier op.

Extra materiaal

Om nog veiliger aan de slag te gaan zijn er meer klusspullen die je kan aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een helm, veiligheidsbril, werkschoenen en handschoenen. Elke klus is weer anders en elke klus heeft zijn eigen nadelen. Je kan je er zo goed mogelijk op voorbereiden om dan veilig aan de slag te gaan.