Categorieën
Tuin

Het hele jaar door van je tuin genieten, zo doe je dat!

In de zomer trekken de meeste mensen graag naar hun tuin toe. ’s Ochtends kun je er genieten van de eerste zonnestralen, ’s avonds kun je met familie of vrienden barbecueën of goede gesprekken voeren. Toch is het best zonde dat de meeste mensen in de winter geen gebruik maken van dit fijne buitenplekje aan het huis. Met een paar kleine aanpassingen aan je tuin kun je het een plek maken waar het zowel in de zomer als in de winter goed vertoeven is. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer gas – met een kleine moeite maak je een gehele ruimte een stuk warmer en dus ook winterproof!

Blijf je tuin verzorgen

Ook al verwacht je het misschien niet, maar onkruid groeit (ook in de winter) gewoon door. Tenzij het vriest, dan vriest het uiteraard kapot, maar over het algemeen verdient je tuin ook in de wintermaanden de aandacht die het in de zomer wel zou krijgen. Als de temperatuur een stukje hoger ligt, dan groeit gras door. Zorg daarom dat je regelmatig het gras blijft maaien als je ziet dat het weer hoog is, zodat je tuin er ook aantrekkelijk uit blijft zien om in te gaan zitten.

brown wooden armchair

Een overdekt terras

Helaas is het weer in Nederland het overgrote deel van de dagen nogal onvoorspelbaar. Daarom is het slim om te kiezen voor een terras met overdekking, waardoor je er in ieder geval verzekerd van bent dat er een droog plekje in de tuin te vinden is. Ook scheelt het dat je hier eventueel de kussens van tuinmeubilair op zou kunnen laten liggen, omdat je ze niet hoeft te verwijderen om ze te beschermen tegen de regen.

Creëer gezelligheid

Een zacht brandend lichtje of een paar kaarsen kunnen al een hele hoop doen voor de sfeer. Naast dat kaarsen namelijk warmte uitstralen, geven ze namelijk ook licht af en zijn ze dus uitermate geschikt om wat meer gezelligheid te creëren in de koude wintermaanden. Wist je dat er zelfs buitenkaarsen bestaan?

Warmte

Een tuin is natuurlijk pas écht geschikt om ook in de winter te gaan zitten als het er warm genoeg is. Zorg daarom dat je genoeg dekentjes klaar hebt liggen om onder te kunnen gaan zitten, maar overweeg bijvoorbeeld ook een terrasverwarmer elektrisch.