Categorieën
Huis

5 Tips voor het bevestigen van gordijnen

Je hebt honderden verschillende manieren om gordijnen te bevestigen. Zo kan jij kiezen voor een rails, maar ook een ringensysteem werkt perfect. Maar welke past nu eigenlijk het beste in jouw huis? Wij hebben voor jou 5 tips voor het ophangen van je gordijnen op een rijtje gezet. Zo kan jij door middel van deze handige tips je gordijnen uitzoeken én bevestigen!

#1 Plissé gordijn

Dit type gordijn past eigenlijk voor ieder raam. Zo kan je deze handige systemen op maat bestellen. Een plisse gordijn is gemakkelijk te bedienen. Je hebt hierdoor altijd de gewenste privacy. Wil je toch meer doorkijk naar buiten dan kan jij hem op de perfecte hoogte instellen. Wanneer het donker wordt, gaat hij helemaal dicht. Omdat ze zo dicht op het raam hangen zijn ze ideaal wanneer je een plissé gordijn op een deur hangt. Je kan namelijk altijd de handgreep gemakkelijk bedienen. Soms kan je zelf kiezen voor een elektrische bediening. Zo heb jij alleen een afstandsbediening nodig of misschien werkt het zelfs op stembedieningen.

#2 Gordijnrails

Misschien is dit wel het bekendste systeem. Je kan jouw gordijnen altijd gemakkelijk bevestigen en eigenlijk is hij altijd goed te bedienen. Doordat je de rails vaak aan het plafond bevestigd zal het volledige raam afgedekt zijn. Hierdoor heb je nooit inkijk. Ook zijn gordijnen vaak gemaakt met haakjes, zodat je ze makkelijk in de rails kan haken. De kleine oogjes met wieltjes worden runners genoemd en zijn gemakkelijk te vervangen wanneer er één stuk gaat. Duurzame keuze dus!

#3 Gordijnroedes

Gordijnroedes zijn makkelijk te installeren en te bevestigen voor alle verschillende soorten gordijnen. Dit omdat er vaak aan de oogjes kleine klipjes zitten. Zo kan jij op iedere gewenste plek de gordijnen vastklemmen. Wanneer jij kiest voor gordijnroedes kan je eveneens kiezen voor veel verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor hout, aluminium of metaal. En zo kies je ook nog eens helemaal zelf voor de uitstraling die je eraan wil geven. Kom je in een nieuwe woning te wonen? Dan kan het vaak zijn dat je de roedes van de vorige bewoners kunt overnemen.

#4 Kabelgordijn

Dit is een mechanische dat steeds populairder aan het worden is. Dit komt omdat het heel minimalistisch is. Je hebt maar een kleine kabel nodig en hieraan kunnen oogjes gehangen worden. Het voordeel is dat het klein materiaal is waardoor het niet veel ruimte in neemt en niet te veel opvalt in je woning. Je kan echter alleen lichtgewicht gordijnen aan deze kabels ophangen. Zo kan dit dus ook betekenen dat de gordijnen minder dicht zijn waardoor je soms nog veel licht inval zal hebben.

#5 Gordijn met ingeslagen ringen

Dit zijn gordijnen die automatisch voorzien zijn van ringen. Deze ringen hang je verder op, op dezelfde manier op als bij de roedes. Enkel ziet dit er in het geheel strakker uit. Ook zal je hierdoor zien dat er minder lichtinval is. Zo kan je onder andere je gordijnen gemakkelijker hoger naar het plafond toe hangen en ook kan je kiezen voor dikkere gordijnen. Deze hebben dus een aantal voordelen ten opzichte van de oogjes met klemmen voor de roedes. Als je niet van de conventionele gordijnen bent, maar liever rolgordijnen neemt, zorg dan wel dat je rolgordijn op maat laat maken. Dat maakt het ophang proces een stuk eenvoudiger en het staat een stuk beter.