Categorieën
Huis

Hang- en sluitwerk kiezen voor nieuwbouw

Wordt er momenteel gebouwd aan jouw nieuwe woning? Dan moet je alvast nadenken over een aantal zaken die voor voltooiing van de bouw aan de orde zijn. Neem bijvoorbeeld de sloten. Je wilt immers wel dat jouw nieuwbouwwoning straks goed beveiligd wordt. Daarom is het zaak om voor kwalitatief hang- en sluitwerk te kiezen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod sloten is vandaag de dag namelijk ontzettend groot. Wil je goed hang- en sluitwerk op de ramen en toegangsdeuren van jouw nieuwbouwwoning? hier een aantal handige tips!

Laat je niet leiden door de prijs

Ben je op zoek naar hang- en sluitwerk voor jouw nieuwbouwwoning? Dan merk je snel genoeg dat het aanbod betrekkelijk groot is. Het valt je ongetwijfeld ook op dat de prijzen behoorlijk uiteen lopen. Zo zijn er sloten voor een paar euro, terwijl er ook hang- en sluitwerk is voor een paar tientjes. Veel mensen zijn geneigd om voor de goedkope sloten te gaan, want de bouw is immers al duur genoeg. Toch is dit niet verstandig. Waarom niet? Omdat goedkope sloten gewoon een stuk minder veilig zijn. Zo zijn deze sloten bijvoorbeeld makkelijker te forceren door inbrekers.

Kies een slot met keurmerk

Bij de aanschaf van hang- en sluitwerk voor jouw nieuwbouwwoning raden wij je aan te kiezen voor sloten met een keurmerk. Waarom? Omdat deze sloten aan een uitvoerige keuring onderworpen worden alvorens ze de winkel ingaan. Er wordt onder meer gekeken naar de inbraakvertragende werking van de sloten. Kost het veel moeite om een slot te forceren? Dan krijgt een slot doorgaans drie sterren toegekend. Heeft een slot slechts één ster? Dan kost het een inbreker niet veel moeite om deze te forceren. We raden je in ieder geval aan om zo’n slot altijd te combineren met één of meerdere bijzetsloten.

Heb je geen idee? Vraag om advies!

Vind je het lastig om goed hang- en sluitwerk voor jouw nieuwbouwwoning te vinden? Kies dan niet zomaar sloten uit. Nee, vraag in dat geval eerst advies voordat je tot aankoop overgaat. Je kunt een medewerker van de slotenwinkel om hulp vragen, maar je kunt ook een slotenmaker inschakelen. Op deze manier weet je precies wat de voor- en nadelen van de verschillende sloten zijn. Dit maakt het een stuk makkelijker om een weloverwogen keuze te maken voor wat betreft sloten voor jouw nieuwbouwwoning.