Categorieën
Huis

Een huis verkopen? Lees deze handige tips

De huizenmarkt is schaars en continu in beweging. De prijzen lopen uiteen en je dient er als koper snel bij te zijn. Maar ook als verkoper van een huis komen er nog een hoop dingen bij kijken. Immers wil je dat je oude woning zoveel mogelijk winst oplevert om uiteindelijk weer te investeren in een nieuw huis of woning. In deze blog geven wij je de nodige handvaten om bij de verkoop van je huis te helpen.

Zet jouw huis goed op de kaart

Ga je het huis verkopen via internet? Zorg voor voldoende informatie en beeldmateriaal zoals foto’s en filmpjes. Je wilt natuurlijk dat jouw huis zich onderscheid ten opzichte van de andere huizen die online worden aangeboden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de foto’s en video’s in een mooi daglicht maakt en de kamers allemaal netjes opgeruimd zijn. Ga op zoek naar inspiratie om een sfeervol plaatje te creëren zodat het huis meteen opvalt.

Benadruk de waardevolle pluspunten

Daarnaast is het van belang alle voordelen van jouw huis op een rijtje te zetten. Is jouw huis bijvoorbeeld op loopafstand van de binnenstad? Laat dit dan aan jouw potentiële koper weten. Zijn er pasgeleden dingen aan het huis gerenoveerd of bijzondere kenmerken die de interesse kunnen wekken? Zet dit dan in de omschrijving van het huis. Net als de staat van het gebouw, het energielabel en de ruimte in en om het huis. Dit zijn de punten die het huis of de woning uniek maken en ervoor zorgen dat de mensen meer belangstelling krijgen.

Schakel de nodige hulp in

We begrijpen maar al te goed dat de verkoop van een huis veel stress bij mensen kan veroorzaken. Onze tip, schakel een makelaarsbedrijf als De Blooi Vastgoed in die jou helpt en de verkooptaken voor je in handen neemt. Ook kun je de woning aan een makelaar verkopen waardoor je ook nog de makelaarskosten bespaart en je de overdrachtsdatum zelf kunt bepalen. De Blooi Vastgoed voorkomt op die manier dat je onnodig veel eigen werk en energie in de verkoop van het huis steekt. Immers hebben zij de vakkundige expertise in huis om een huis te verkopen en weten zij alles over de huidige woningmarkt.