Categorieën
Handig Huis

Een eigen bar maken in huis: wat heb je er voor nodig?

Het is het ideale ding voor in een echte mancave: een bar. Maar ook in de keuken kan een bar een echte toevoeging zijn. Wat heb je nodig om die ultieme bar in huis te maken?

Wat voor bar?

Denk eerst na wat voor bar het gaat worden. Wordt het een stoere bar om een biertje te drinken met de mannen? Of wordt het een bar in de keuken waar je met het gezin lekker kunt ontbijten? Het soort bar en hoe je er gebruik van gaat maken, bepaalt mede hoe die eruit gaat zien. Ook de ruimte die je hebt is belangrijk om te bepalen.

De mancave

Komt de bar in je mancave? Of ga je die gebruiken als bar om lekker aan te drinken, al dan niet alleen met de mannen? Dan kun je je inspiratie uit de kroeg halen: stoer, robuust, veel hout, het moet tegen een stootje kunnen. Hiervoor heb je dus hout nodig, hier kun je de hele bar van maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van stenen te maken, dit geeft een extra stoere uitstraling. Kies voor boven de bar gave lampen om op te hangen. Als je de ruimte hebt is het wel heel tof om ook een tap in te bouwen. En wellicht een drankkast achter de bar met de lekkerste speciaalbiertjes en likeuren?

Stijlvol in de keuken

Wil je een bar waaraan je lekker een hapje kunt eten, met vrienden, familie of het gezin? Dan is het belangrijk dat de bar qua stijl bij de rest van je interieur past. Je kunt ervoor kiezen om de bar als verlengstuk van je keuken te laten maken, zodat het één geheel is. Het voordeel is dan dat je extra opbergruimte hebt in de kasten onder de bar. Ook kun je je kookplaat of gootsteen in de bar plaatsen. Een andere optie is om de bar wel in dezelfde stijl als de keuken te doen, maar hem extra op te laten vallen door bijvoorbeeld het gebruik van een ander blad. Zo kun je heel makkelijk een gaaf concept creëren.

Wat voor bar je ook kiest, belangrijk is dat je er fijn aan kunt zitten en hangen! Kies dus voor de juiste hoogte en zoek lekkere barkrukken of barstoelen uit. Zo ben je klaar voor vele gezellige avonden en nachten!