Categorieën
Huis

Gordijnen: de beste keuze voor jouw woning

Je gaat verhuizen of je wil gewoon je huis herinrichten. Het kiezen van de juiste gordijnen kan dan horen tot de moeilijkste keuzes. Daarom hebben wij de beste keuzes voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt het voor jou makkelijker om te kiezen wanneer jij nieuwe gordijnen moet hebben.

Wij snappen dat het moeilijk is om gordijnen te kiezen. Kies ik nu voor stoere houten luiken, zachte suède gordijnen of PVC shutters. Dit is afhankelijk van de inrichting van jouw woning, maar ook de functie van de ruimte. Zo kan het zijn dat je in een slaapkamer meer behoefte hebt aan verduisterende gordijnen dan in de woonkamer. Ook wil je in een badkamer weer privacy, maar wil je het ook luchtig houden. Als je klaar bent met dit artikel hopen wij dat jij een betere keuze kunt maken.

Het doel van raambekleding

Laten we beginnen bij het begin. We hadden het in de intro al even over verschillende functies van gordijnen. Zo kan een plissegordijn ideaal zijn bij bijvoorbeeld een dakraam. Dit omdat deze makkelijk te openen zijn, ze zijn licht en luchtig en dat is de reden dat jij in de eerste plaats een dakraam hebt: Meer licht in huis.

Shutters kunnen zorgen voor meer privacy in huis. Wanneer jij niet te veel pottenkijkers wil hebben in je woning draai je hem dicht. Wil je wat meer licht uit huis dan draai je ze gewoon weer open. ‘’Gewone’’ gordijnen hebben zo ook een goede geluiddempende functie. Zonder stevige gordijnen kan jouw woning aardig hol klinken. Vooral in grote ruimtes is het handig om te kiezen voor gordijnen.

Let op het volgende wanneer je gordijnen koopt

Bij het kiezen van de juiste gordijnen is het goed om dus het doel te weten van de raambekleding. Maar daarnaast moet je nog wat dingen weten. Zoals past de stof bij mijn interieur. Wil jij rust creëren dan werken rustige tinten het beste of misschien een houtlook. Zo heeft ilumio raambekleding dat je altijd kan stijlen aan jouw inrichting, met keuze uit veel verschillende gordijnen.

Wil je meer luxe in je woning creëren? Zorg dan voor hoge gordijnen met dubbele plooien, deze geven vaak een luxueuze uitstraling. Je bespaart niet op de stof en dat zie je.

Welke kleur gordijnen moet ik kiezen?

Wij begrijpen dat de keuze voor kleur ook altijd een moeilijke is. Het kiezen voor een effen kleur is vaak de beste keuze. Want zodra jij jouw woning opnieuw gaat inrichten dan wil je niet constant je gordijnen mee veranderen. Door te kiezen voor effen ga je voor een gordijn dat langere tijd mee zal gaan.

Wist je trouwens dat je heel erg kan spelen met verschillende gordijnen. Wanneer je gordijnen ophangt over de hele breedte van de woning zal je woonkamer breder lijken. Ook het kiezen van verticale of horizontale strepen kan een groot verschil maken voor de ruimtelijkheid van jouw woning. Het is dus goed om gordijnen aan te passen aan de woning om zo een zo groot mogelijk ogende woning te krijgen.

Benieuwd hoe je je nieuwe gordijnen langer laat mee gaan? We vertellen het je in deze blog!