Categorieën
Huis

De voor- én nadelen van een gietvloer 

Een naadloze vloer met een moderne look? Dat is een gietvloer! We zien steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer als bedekking van de vloer. Logisch, want er zitten heel veel voordelen aan. Denk aan makkelijk in onderhoud, een goede prijs en de vloer gaat lang mee. In deze blog vertellen we je alles over de voor- én nadelen van een gietvloer.

#1 Onderhoud

Een van de grootste voordelen van gietvloeren is het onderhoud. Waar je met laminaat het vuil maar lastig tussen de voegen kan halen, is dat bij een gietvloer geen enkel probleem. Een gietvloer schoonmaken is dan ook echt een fluitje van een cent.

En een gietvloer is waterdicht. Dus knoei je iets? Dan kun je het makkelijk schoonmaken met een emmer sop.

#2 Prijs

Ben je je aan het oriënteren voor een nieuwe vloer? Dan vind je de prijs vast ook belangrijk. Allereerst is het dan goed om te weten dat de startprijzen van tegelvloeren allemaal aardig vergelijkbaar zijn. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten vloeren, waardoor prijzen al snel oplopen. Dat maakt een gietvloer misschien niet de allergoedkoopste optie, maar het is wel een optie die lang mee zal gaan.

Als je een offerte opvraagt voor een gietvloer dan wordt er vaak rekening gehouden met een aantal punten, zoals de oppervlakte, de ondergrond en de samenstelling van de vloer. Wil je de prijs per vierkante meter weten? Dan vind je bij gietvloer.net een handige tabel met voorbeeldprijzen.

#3 Stevigheid

Overweeg je een gietvloer te nemen? Dan is het goed om te weten dat de vloeren redelijk stevig zijn, maar dat de vloer wel gevoelig is voor scheurtjes en krassen. Vaak zijn schoeisel en bijvoorbeeld stoelpoten de schuldigen. Dus lekker sloffen aan en de vloerverwarming aan, want daar is deze vloer perfect mee te combineren. En, zoals we eerder al zeiden, is een gietvloer waterdicht, daardoor worden deze vloeren ook vaak geplaatst in vochtige ruimtes zoals een badkamer.

Tip!

Ben je eruit en wil je een naadloze vloer met een moderne uitstraling en veel comfort? Dan is het ook van groot belang dat je een vakman laat komen om de vloer te plaatsen. Voor een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat!