Categorieën
Geld Handig Klussen

De grote voordelen van werken met een LED-bouwlamp

Hard aan de klus en heb je daar verlichting bij nodig? Zodat je lekker door kunt werken tot in de late uurtjes, de klus afkomt en je goed kunt zien waar je mee bezig bent?  LED bouwlampen zijn hiervoor zeer geschikt. Je leest hieronder waarom dat zo is.

Energiezuinig

LED-bouwlampen zijn energiezuinig. Een standaard halogeenlamp van 1000 watt heeft bijvoorbeeld na een uur branden al 1 kWh (kilowattuur) verbruikt. Als je dit tegenover een LED-bouwlamp van 72 watt zet, dan zit die op dat moment ongeveer op 0,072 kWh. Als je een LED-bouwlamp gebruikt, bespaar je dus zeker weten op je energie. Eén kWh kost ongeveer 25 eurocent. Je hoeft geen ingewikkelde rekensom te maken om te zien dat een LED-bouwlamp een ruime kostenbesparing oplevert.

Duurzaam

LED-bouwlampen zijn zeker duurzaam te noemen. Een halogeenlamp houdt er soms na een jaar al mee op, terwijl een LED-bouwlamp veel langer mee gaat. Je moet dan denken aan zo’n 30.000 tot 50.000 branduren. Je verdient de aanschaf van een LED-bouwlamp dus snel terug, doordat hij gewoon langer meegaat.

Uitstekend licht

Een LED-lamp biedt een zeer goede lichtkwaliteit. Ze hebben vaak een SMD-chip, die levert een kleurtemperatuur van maar liefst 4000 Kelvin. Ook hebben ze vaak een COB-chip die 5000 Kelvin levert. Het is helderwit licht dat een rustig lichtbeeld geeft dat niet flikkert. Erg belangrijk bij bouwwerkzaamheden! Je kunt het licht vergelijken met het daglicht en dat zorgt ervoor dat je prettig kunt werken.

Geen opwarmtijd

Nog een pluspunt van een LED-bouwlamp is dat hij niet hoeft op te warmen. Als je de lamp aanzet, is hij gelijk op volle kracht en sterkte. Bij een gasontladingslamp duurt dit bijvoorbeeld enkele minuten. Mocht de stroom nou een keer onverwacht uitvallen, dan is een LED-bouwlamp ook gelijk weer klaar om de bouwplaats goed te verlichten als de stroom weer terug is. Dat is bij een gasontladingslamp niet zo, dan zul je weer even moeten wachten.

Blijft koel

Een LED-bouwlamp heeft nauwelijks warmteafgifte. Een halogeenlamp wordt erg heet, terwijl een LED-bouwlamp koel blijft. Een LED-lamp verliest maar 10 procent aan warmte. Je kunt een LED-bouwlamp altijd vastpakken en verplaatsen. Dit maakt ‘m heerlijk flexibel.