Categorieën
Klussen

Beste Boormachines van 2023 te Koop

Wat is een boormachine? Iedereen die klust zal op een gegeven moment wel een boormachine nodig hebben. Zonder boormachine wordt het lastig om überhaupt iets vast te zetten tegen de muur of om iets aan elkaar vast te maken. Een boormachine is een elektrische motor die een vervangbare boor die een gat kan draaien in hout, kunststof of metaal. Als alternatief kan een schroevendraaierpunt op de boormachine worden gezet om schroeven vast te draaien. De onderdelen van een boormachine zijn onder andere de handgreep, een aan/uitknop met veiligheidsgrendel, een omkeerschakelaar voor het veranderen van de draairichting van de boor en een klauwplaat die de boor op zijn plaats houdt. De boormachines met draad moeten in het stopcontact worden gestoken. De beste accuboormachines werken aan de hand van een accu die verborgen zit in de handgreep van de boormachine. Tijd om je meer te laten zien over de aankoop van een goede boormachine.

De beste boormachines van 2023

DeWALT DCD795D2

De DeWALT accuboormachine is voorzien van een soepel borstelloze motor. Deze zorgt voor 57% meer looptijd dan de standaard motor. Hij heeft een transmissie met twee verschillende snelheden. De boormachine is ideaal voor de ervaren klusser. Hij is voorzien van een ergonomische handgreep die zorgt voor een betere grip. Hij voelt superlicht en comfortabel tijdens het gebruik. De kit bevat twee XR Li-Ion-batterijen, een oplader en een draagtas om hem mee te nemen. Een boormachine die beter is ga je niet vinden voor een lagere prijs, dit maakt de DeWALT dcd795d2 dé investering om te maken.

Makita 18v Lxt

Dit is een compacte en draadloze impactdriver met een borstelloze motor. Het is een motor met vier snelheden en een Quick Shift-modus voor extra gemak. Andere bijzondere kenmerken van de Makita zijn de geïntegreerde modi die zorgen voor een goede bevestiging. De ondersteuningsmodus en de aanhaalmodus regelen de snelheid en de koppel van de motor om te voorkomen dat je verkeerd boort. Het is een krachtige impact driver die zelfs in de sterkere materiaalsoorten kan boren. Dit maakt hem bijvoorbeeld ook handig bij het boren in hard plastic of kunststof.

Dewalt 20v DCF620B

Deze kleine schroefboormachine heeft een borstelloze motor van 4.400 tpm. De door DeWALT gebouwde motor zorgt voor een maximale looptijd. De DeWALT is voorzien van een ergonomisch ontwerp dat hem meer balans geeft dan de modellen met draad. De lock-on kegel sluit veilig af en is gemakkelijk te wisselen. De boormachine heeft een opzetstuk om een extra magazijn aan boortjes mee te nemen. Door de compacte behuizing zal je deze boormachine altijd bij je kunnen hebben. Dit maakt hem super eenvoudig om te gebruiken voor de kleine klusjes in huis.

Milwaukee 7/8″ SDS Plus

Als je op zoek bent naar een klopboormachine dan is dit de keuze om voor te gaan. De Milwaukee 7/8″ SDS Plus klopboormachine heeft een indrukwekkende slagenergie. Hij heeft een krachtige en betrouwbare borstelloze motor. Het is een 18V boormachine die een van de meest compacte modellen van dit moment is. De REDLINK PLUS-functie voorkomt overbelasting en oververhitting. Hij is voorzien van een ratelslothouder om je boren vast te zetten. De ergonomisch ontworpen handgrepen en grepen absorberen schokken voor een veilige en comfortabele grip. Ideaal voor de mensen die op zoek zijn naar een boormachine voor de dikkere materiaalsoorten.

Bosch PS32-02

Deze 12-volt boormachine is één van de enige modellen met een borstelloze motor in deze categorie. Dat betekent dat de boor wat meer vermogen kan leveren dan de normale motoren in de boormachines. Het houdt ook nog eens in dat hij langer meegaat. De Bosch is voor iedereen geschikt. Doordat hij slechts 1 kilo weegt kan iedereen hem gebruiken voor bij het klussen. Het compacte design zorgt ervoor dat hij gebruikt kan worden. Door het compacte formaat kun je de boormachine in de meest lastige posities houden. Is het een beetje donker? Geen probleem, deze boormachine is namelijk voorzien van een handig LED lampje.

Makita CXT HP333DSAP1 12V

Dames opgelet! Deze boormachine is namelijk in het roze te bestellen! Daarnaast is deze machine licht, maar wel supersterk. Deze boormachine is top als je vaak fijne en kleine bewerkingen wilt doen. Het is uitgerust met 2 mechanische versnellingen; geschikt voor diverse boren en te boren diameters. Ook is het uitgerust met motorrem voor optimale controle tijdens schroefwerkzaamheden, geschikt voor 2,0 Ah en 4,0 Ah accu’s met beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en te diep ontladen en voorzien van de best mogelijke ergonomische handgreep voor hoog werkcomfort. Als je in niet goed verlichte ruimtes wilt werken, heeft de boormachine ook nog LED-verlichting.

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu Klopboormachine 

Ben je op zoek naar een goede klopboormachine? Dan kun je deze complete set weleens iets voor jou kunnen zijn! We vertellen je graag waarom. Allereerst heb je maar liefset 11 koppelinstellingen waarmee je op hoge snelheid gaten kan boren in hout én metaal. De lage snelheid is bedoeld om schroeven in het materiaal te boren. Je kan gemakkelijk en snel de accu’s verwisselen. Houd er wel rekening mee dat deze accu’s niet erbij zitten. Dat komt omdat BLACK+DECKER duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Als je namelijk meer apparaten hebt van dit merk dan kun de accu’s onderling verwisselen. Dat is beter want op deze manier hoef je niet te veel accu’s in huis te hebben. Als je op zoek bent naar een krachtige en draadloze klopboormachine en dan je met deze boormachine alles aan!

Festool Accu schroefboormachine T18+3 HPC 4,0 I-plus

De boormachines van Festool zijn niet te vergelijken met andere boormachines op de markt. Zo hebben ze flinke ontwikkelingen doorgemaakt, hierdoor blijven de boormachines zeer compact. Echter de kracht die er uit de boormachines van Festool komen is even goed als een De Wald. In afbouw wordt er in veel gevallen gekozen voor een Festool in plaats van de grote apparaten.

Parkside Performance Accu-schroefboormachine

Hij mag eigenlijk niet ontbreken in deze lijst met boormachines: de Parkside Performance accu-schroefboormachine. In totaal is dit de derde keer op rij dat hij is uitgeroepen door de consumentenbond als beste schroefboormachine. Dit komt door de goede prijs, maar daarnaast ook de goede kwaliteit. Hij komt met een snellader en heeft eigenlijk alle functies die je verwacht van een goede schroefboormachine. Je hebt ook nog veel toebehoren zoals grotere accu’s en beter oplaadsystemen.

Koopgids: waar moet je op letten als je een boormachine koopt?

Als je alles uit de aankoop van een boormachine wilt halen is het van belang dat je het nodige onderzoek doet naar de boormachine. Wij hebben de belangrijkste factoren hieronder op een rijtje gezet.

  • Met of zonder draad

Boormachines met snoer zijn vaak lichter dan de draadloze opties omdat er geen zware accu in zit. Als je kiest voor een boormachine met snoer moet je wel weer een verlengsnoer gebruiken. Een accuboormachine geeft je veel meer mobiliteit omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je een verlengsnoer achter je aan hoeft te slepen. De krachtigste accuboormachines zijn vaak wel een stuk meestal duurder dan de opties met draad. De boormachines zonder snoer zijn vaak voorzien van de snel oplaadbare Lithium-ion-accu’s . Dankzij deze technologie kan de accu sneller volledig worden opgeladen (vaak in minder dan 60 minuten) en houdt hij meer energie over.

  • Het type boormachine

Er zijn verschillende soorten boren waaruit je kunt kiezen. Als je alleen maar kleine gaten wilt boren in hout en gipsplaat en af en toe in metselwerk, dan kun je het beste kiezen voor een boormachine met hamerwerking. Kies er één met een 18V batterij of minstens 550 watt voor een model met snoer. Een boorkop van 13 mm zou voldoende moeten zijn. Je kunt ook kiezen voor de handboormachines. Deze lichtgewicht handboormachines zijn ideaal voor al die kleine klusjes in huis. Omdat ze draadloos zijn, zijn ze perfect voor het vastdraaien van losse schroeven in krappe ruimtes en voor het snel monteren van meubels. Mocht je langs zijn geweest bij de IKEA dan komen deze handboormachines echt van pas.

  • LED verlichting

Wij raden je altijd aan om te kiezen voor een boormachine die is voorzien van LED verlichting. Het is echt een handige functie om te hebben, vooral als je in het donker gaat werken. De LED lamppjes zijn aan te merken als trigger-gevoelig. Dit houdt in dat het lampje automatisch oplicht wanneer de snelheidstrigger wordt ingedrukt. Het lampje gaat enkele seconden na het loslaten van de trekker automatisch uit.