Categorieën
Tuin

3 tips om het hele jaar door een mooie tuin te hebben

In de zomer en de lente komt de hele tuin weer tot bloei. Maar in de herfst en de winter… tja, dan kijk je tegen dorren takken en uitgebloeide planten aan. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je het hele jaar door een groene tuin hebt? In deze blog geven we jou drie tips voor het hebben van een groene tuin.

De tuin is steeds vaker een verlenging van de woonkamer. En dat is ook niet gek, want door global warming hebben we steeds meer warme dagen. Maar dat niet alleen, ook periodes van regen worden heftiger. Daarover meer bij tip 3. Laten we eerst eens even kijken naar hoe je meer groen in de tuin kunt krijgen.

Tip 1: kies voor kleurvaste planten

Je hebt een aantal planten die het hele jaar door groen afgeven in de tuin. Denk aan de buxus, een plant die ook nog een stijlvast is en altijd mooi van vorm is. Maar ook de taxus, liguster en de laurier. Deze haagsoorten blijven heel het jaar groen en dat is net even leuker om tegenaan te kijken dan dorren takken. En ken jij de schuimbloem? Deze plant is wit en roze in de zomer, maar in de winter geeft ‘ie een prachtige oranjerode gloed aan je tuin. Aanwinst dus!

Tip 2: kies voor net echt

Er zijn tegenwoordig heel mooie nep planten te vinden, maar de meest bekende is misschien wel de grasmat. Kunstgras is bijna niet meer van echt te onderscheiden. Waardoor je zomers kunt genieten van prachtig gras en in de winter van de kleurvaste kleur in de tuin. Kunstgras is tegenwoordig zelf ook makkelijk te leggen en hoeft dus niet meer zo’n dure uitgave te zijn als vroeger. Liever kunstgras laten leggen? Dat kan natuurlijk ook.

Tip 3: creëer een plek voor het hele jaar door

Maak een mooie overkapping met daarin een loungeplek. Hier kun je zomers cool zitten, maar in de winter genieten van een kampvuurtje. Op deze manier kun je heel het jaar genieten van je tuin. Zonder in te leveren op sfeer en gezelligheid. En het is ook een stuk gezelliger om tegenaan te kijken dan een leeg terras.