Categorieën
Huis

Zo kom je erachter wat jouw droomhuis is

Er zijn vele manieren om een huis eigen te maken, maar het allerbelangrijkste is misschien toch wel je interieur stijlen naar je eigen smaak. Smaak is ontzettend persoonlijk en lang niet hetzelfde voor iedereen. Zo zijn er meerdere benamingen voor de verschillende interieurstijlen op het moment, zoals een meer landelijk of een meer retro inrichting. Maar voor welke interieurstijl kies je? En welke stijl sluit het meest aan op jouw wensen? Of ook wel: hoe ziet jouw droomhuis eruit? We hebben vijf interieurstijlen uitgelegd die op dit moment ook nog eens ontzettend hip zijn, waardoor jij misschien wel meer inzicht krijgt in wat jouw smaak nou precies is.

Landelijk

Houd jij van een warmere uitstraling als je een huis komt binnenlopen? Natuurlijke materialen met veel houtgebruik creëert een knusse sfeer. Een landelijke inrichting is misschien wel wat voor jou als je hiervan houdt! Je kan deze materialen leuk decoreren met zachte kussens comfortabele banken. Er zijn veel keuzes als het aankomt op een bank kopen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een bank gaan met een natuurlijke uitstraling als je een warme sfeer wilt behouden. Een bank met aaibare stoffen zoals linnen en katoen geven deze natuurlijke uitstraling. Andere natuurlijke materialen zoals zoals hout, rotan en wol geven het gevoel van het platteland.

Bohemian 

Het hippie-tijdperk van de jaren zestig en zeventig is tegenwoordig weer helemaal terug aan het komen en voornamelijk in interieur. Het combineert verschillende oriëntaalse elementen met veel groen. Denk hierbij aan rieten meubels en een gaaf Bohemian tapijt. Dit geeft een warm en oriëntaals karakter wat vaak gepaard gaat met veel planten in huis. Het is ook leuk om in deze stijl tuinmeubels aan te schaffen. Want waarom zou je deze Ibiza stijl niet gewoon meenemen naar je tuin toe, waardoor het voelt alsof je elke dag op vakantie bent? Tuinmeubels van bamboe of rotan geeft dit warme vakantie gevoel en is helemaal in de stijl van het hippie-tijdperk.

Scandinavisch

Zo kan je bijvoorbeeld ook van een Scandinavisch interieur houden. Dit houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van lichtere kleuren en natuurlijke materialen zoals hout. Hierdoor oogt het rustig en het omarmt een positief gevoel. Het is leuk om deze Scandinavische stijl te combineren met donkere kleuren als tegenwicht. Deze stijl zorgt voor ontspanning en is rustig voor het oog.

Vintage

Het is tegenwoordig een hobby geworden van velen om leuke vintage meubels en koopjes te scoren in een vintage winkel. Ben jij hier ook schuldig van? Dan is de vintage interieur stijl waarschijnlijk wel iets voor jou! Een retro interieur geeft een karakteristieke uitstraling en is ook nog eens, doordat de tweedehandse spullen worden hergebruikt, ontzettend duurzaam en verantwoord. Hierbij is het een win-win voor jou en het milieu!

Industrieel

Als laatst is een industrieel interieur ook ontzettend geliefd tegenwoordig. Deze stijl kenmerkt zich door de rauwe uitstraling van bakstenen, beton en het liefst nog zichtbare buizen. Stalen elementen of een leren bank is bij deze uitstraling ook een must. Een leren bank kan ook nog eens in verschillende kleuren, bijvoorbeeld in cognac bruin, grijs of legergroen. Genoeg opties dus!