Categorieën
Klussen

Wat is het voordeel van een rolsteiger?

Ben je op zoek naar een rolsteiger of wil je er meer over weten? Dat begrjipen wij wel! In deze blog vertellen we jou dan ook alle ins & outs van de rolsteiger. Daarnaast ben je waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar het verschil tussen een ladder en een rolsteiger. In deze blog vertellen we jou er alles over!

Er zijn een paar situaties waarbij je beter de ladder kunt pakken. Bijvoorbeeld als je snel een klus wilt klaren en niet de tijd hebt om een steiger op te bouwen. Daarnaast is een ladder vaak compacter, waardoor je ook in kleinere ruimtes terecht kunt. Je kunt hem makkelijk optillen en verplaatsen. Maar door zitten er meer voordelen aan een rolsteiger.

Wil je meer informatie over rolsteigers?

Zoek dan eens naar: steigerkopen.nl rolsteigers, zo vind je nog meer informatie die je nodig hebt voor het aanschaffen of huren van jouw eigen rolsteiger. Want een rolsteiger is enorm stabiel. Daardoor heb je ook direct een groter werkoppervlak waardoor je langer op één punt kunt blijven staan. Dit heb je niet wanneer je bijvoorbeeld een ladder gebruikt. Daarnaast wordt de werkplek veel meer ergonomisch, efficiënter en veiliger. En daarnaast heb je plek voor gereedschap en materiaal.

Zitten er ook nadelen aan een rolsteiger?

Als we het hebben over de voordelen, moeten we natuurlijk ook de nadelen even kort aanstippen. Zo is een rolsteiger wel een stukje duurder dan een ladder. Daarnaast is het ook zo dat een rolsteiger altijd opgebouwd moet worden. Waardoor je al snel met twee personen druk bezig bent. Dit neemt tenslotte wel wat tijd in beslag. En een rolsteiger in kleine ruimtes? Dat gaat hem waarschijnlijk niet worden.

Conclusie

Zoals je kunt lezen zitten er voordelen en nadelen aan het opbouwen van een rolsteiger voor een project. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de grootte van het project dat je wilt gaan starten. Heb je enkel een paar dingen te doen? Dan kun je het vaak met een ladder wel af. Ga je lang een project doen? Waarmee je bijvoorbeeld veel moet verven? Dan is het slim om te investeren in een rolsteiger.