Categorieën
Handig

Wat als je geen goede woonverzekering hebt?

Er zijn verzekeringen die je niet per se hoeft af te sluiten, want met een financiële buffer achter de hand, kun je eventuele risico’s zelf wel opvangen. Dat er echter verzekeringen zijn die niet altijd noodzakelijk zijn, wil niet zeggen dat daarmee alle verzekeringen geen nut hebben. Sommige verzekeringen zou je eigenlijk altijd moeten afsluiten. Dat geldt in het bijzonder voor de woonverzekering. Heb je deze verzekering niet, dan loop je grote risico’s die je diep in de problemen kunnen storten. Om dat te laten zien, zullen wij in dit artikel een aantal scenario’s schetsen waarmee hopelijk duidelijk wordt hoe belangrijk het is om te zorgen dat je een passende woonverzekering afsluit.

 

Je laat een fles wijn vallen op je nieuwe vloerbedekking

Heb je geen woonverzekering afgesloten, dan loop je risico’s. Het vervelende van deze risico’s is dat je nooit weet waar je ze moet zoeken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is altijd maar de vraag hoe het noodlot zal toeslaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je iets te vieren hebt en dat je besluit om een goede fles wijn te kopen. Op het moment dat jij de fles probeert te ontkurken, gaat er iets drastisch mis en ineens ligt je dure wijn overal op je nieuwe vloerbedekking. Je weet nog precies hoeveel je vloerbedekking gekost heeft, dus je weet ook dat het vervangen van deze vloerbedekking een vermogen gaat kosten. Dat geld heb je niet achter de hand. Had je een goede woonverzekering Univé afgesloten, dan kon je je verzekeraar bellen met de vraag om de schade te inventariseren en om de onkosten te laten uitkeren. Daarmee had je veel financiële tegenslagen kunnen voorkomen.

 

Je wordt het slachtoffer van cybercrime

Stel, je hebt een nieuwe computer gekocht en je bent dolblij dat je nu eindelijk fijn kunt internetten, films kunt downloaden en kunt chatten met vrienden en andere bekenden. Op een dag krijg je een mailtje waarin staat dat je honderd miljoen euro gewonnen hebt. Je kunt het bijna niet geloven en opent het mailtje en ziet dat je een aantal gegevens moet invullen om je geld te ontvangen. Je bent nieuwsgierig en vult al je gegevens in. Ineens krijg je een melding van je bank dat er geld van je rekening gehaald is. Wat blijkt? Je bent het slachtoffer geworden van cybercrime. Dieven hebben het op je geld voorzien en je blijkt te zijn opgelicht. Wanneer je je inboedel verzekeren ging, had je nu ook een beroep op je verzekering kunnen doen, deze dekt namelijk ook de onkosten als gevolg van cybercrime.

 

Gun jezelf dat vangnet

Je merkt het: een woonverzekering kan een vangnet zijn in tijden van tegenslag. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering afsluit. Dit kun je doen door even naar de site van Univé te gaan en daar door de info te gaan. Kies de verzekeringen die voor jou geschikt zijn en met een paar muisklikken is je woonverzekering vandaag nog een feit.