Categorieën
Handig

Vloerverwarming plaatsen op een bestaande vloer

Vloerverwarming biedt een aantrekkelijke verwarmingsoplossing voor moderne woningen, maar het is niet altijd mogelijk om op bestaande tegelvloeren of op reeds aangebrachte afwerkvloeren vloerverwarming te installeren. De Magnum vloerverwarming is wel geschikt voor afgewerkte vloeren. In dit artikel lichten we kort de specificaties van de Magnum vloerverwarming toe en geven we belangrijke richtlijnen voor installatie.

De specificaties van de Magnum vloerverwarming

De Magnum vloerverwarming is ontworpen met een lage opbouwhoogte van slechts 4 mm, wat betekent dat de vloerhoogte minimaal wordt verhoogd. Daarnaast zorgt deze dunne constructie ervoor dat de ruimte snel en gelijkmatig wordt verwarmd. De Magnum vloerverwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van 0,75 m2 tot 25 m2, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de specifieke indeling van kleine ruimtes.

De specificaties van de Magnum vloerverwarming

De Magnum vloerverwarming: eenvoudig vloerverwarming plaatsen
op afgewerkte vloeren met minimale verhoging van de vloer

Een belangrijk kenmerk van de Magnum vloerverwarming is dat de voedingskabel direct verbonden is aan de verwarmingskabel, waardoor de kans op schade of storingen aanzienlijk wordt verminderd. Zeker in vergelijking met systemen die uit meerdere componenten bestaan is dit een aanzienlijk voordeel. Bovendien elimineert dit ontwerp de noodzaak van een retourkabel naar de thermostaat, wat het installatieproces vereenvoudigt.

De Magnum vloerverwarming wordt gekoppeld aan de Magnum Control Thermostaat, waardoor het verwarmingsproces nauwkeurig kan worden geregeld. Daarnaast is het ook mogelijk om de temperatuur te regelen via wifi en met de bijbehorende app.

Richtlijnen voor het plaatsen van de Magnum vloerverwarming

Bij het installeren van de Magnum vloerverwarming zijn enkele belangrijke richtlijnen van toepassing:

  • De Magnum vloerverwarming is vooral geschikt voor kleinere ruimtes met een niet-permanente bezettingsgraad, zoals badkamers en hobbyruimtes.
  • Let op het type vloer waarop de vloerverwarming wordt geïnstalleerd. De Magnum vloerverwarming kan worden gebruikt in combinatie met tegellijm, zelfegaliserende gietmortels, stuc/mortel en Anhydrietvloeren, maar niet met lichtgewicht beton.
  • Zorg ervoor dat de Magnum vloerverwarming vrij ligt en niet over dilatievoegen wordt geplaatst. Plaats de verwarming ook niet onder vaste objecten, zoals meubels of douchebakken, om de warmteafgifte niet te belemmeren. Het is belangrijk om de verwarming niet over dilatievoegen te plaatsen, omdat dit de natuurlijke beweging van de vloersecties beperkt, wat kan leiden tot scheuren in de vloer en mogelijk schade aan de Magnum vloerverwarming zelf. Over het algemeen moet een afstand van 15 cm tot de muur worden aangehouden.

De Magnum vloerverwarming is gemakkelijk te installeren en bedienbaar via de thermostaat, een app of wifi

De Magnum vloerverwarming is gemakkelijk te installeren en bedienbaar via de thermostaat, een app of wifi

In dit artikel is er kort ingegaan op de specificaties van de Magnum vloerverwarming en zijn de randvoorwaarden van de installatie toegelicht. De Magnum vloerverwarming, beschikbaar via Benem, biedt een slimme en praktische oplossing voor het installeren van vloerverwarming op bestaande vloeren.