Categorieën
Huis

Triple glas: wat is dat nu precies en waarom zou je hiervoor kiezen?

Ben jij benieuwd wat triple glas nou precies is, wat de voordelen en nadelen van dit type glas zijn en waar het glas verkrijgbaar is? In deze blog geven wij antwoord op al deze vragen!

Wat is triple glas precies?

Triple glas, ook wel HR+++ glas of driedubbel glas genoemd, bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen. De spouwen zijn voorzien van milieuvriendelijk edelgas. Dit zorgt ervoor dat er geen koude lucht binnenkomt en warme lucht niet kan ontsnappen.

Wat zijn de voordelen van triple glas?

In de regel geldt, hoe lager de u-waarde, hoe beter het glas isoleert. De u-waarde van triple glas is ongeveer 0,6. Dit houdt in dat er nauwelijks warmteverlies plaatsvindt.

De glazen isoleren de ruimte erg goed, waardoor het binnen warmer blijft. Dit heeft uiteindelijk twee voordelen: er hoeft minder gestookt te worden, waardoor de energierekening lager wordt. Daarnaast is minder stoken ook beter voor het milieu.

Doordat de glazen een stuk dikker zijn dan enkele glazen of standaard dubbel glas, komt er bijna geen geluid de ruimte binnen.

Wat zijn de nadelen van het triple glas?

Doordat het glas zo goed isoleert, kan er condensatie ontstaan aan de buitenkant. Dit kan ervoor zorgen dat er minder goed naar buiten kan worden gekeken.

Triple glas is daarnaast duurder dan andere typen glas omdat het een erg hoge u-waarde heeft.

Wat is het verschil tussen HR++ glas en triple glas?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de verschillende typen glas uit elkaar te houden. We vergelijken daarom kort HR++ glas en triple glas met elkaar. Deze twee typen glas komen redelijk dicht bij elkaar in de buurt, maar er zijn wel degelijk verschillen!

Allereerst past HR++ glas in bijna ieder kozijn. Doordat triple glas een stuk zwaarder en dikker is, past het niet in ieder kozijn. Bij de meeste nieuwbouwhuizen is dit wel het geval, maar voor oudere woningen niet altijd.

Daarnaast bestaat het HR++ glas uit twee glasplaten en het triple glas uit drie glasplaten. Dit zorgt ervoor dat het triple glas nog beter isoleert en het geluid van buitenaf nog beter tegengaat.

Glasgigant

Heeft dit type glas jouw aandacht getrokken? Of wil je graag nog meer informatie vinden over andere soorten glas. Neem dan zeker een kijkje op GlasGigant! Bij GlasGigant vind je in 3 stappen de juiste maat en het juiste type glas.