Categorieën
Tuin

Onderwerp: Verfraai je tuin met deze tips

Nu de winter er weer aankomt, ga je waarschijnlijk minder snel in de tuin zitten. Toch is het fijn als je tuin er het hele jaar mooi bij ligt. Om dit voor elkaar te krijgen zetten wij een paar handige tips op een rijtje. Zo verfraai je binnen no-time je tuin!

Ga voor gras in de tuin!

Alleen maar tegels in de tuin zorgen al snel voor een grijs geheel. Ga daarom voor gras in de tuin! Vervang een gedeelte van je terras door graszoden. Vind je gras iets te veel moeite in onderhoud? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor kunstgras. Bij topkunstgras.nl hebben ze voor iedereen wat!

Combineer verschillende materialen

Wil je graag een wat speelsere look aanbrengen in je tuin? Durf dan voor verschillende materialen te gaan. Als je een groot betonnen terras hebt, kun je ervoor kiezen om op een ander deel grindstenen neer te leggen. Zo krijg je een rustieke look in je tuin. Ook kun je gaan voor een houten vlonder. Het combineren van materialen geeft jouw tuin een fraaie uitstraling.

Bouw een pergola/ overkapping

Helaas is het een groot deel van het jaar niet echt weer om in de tuin te zitten. Maar dit kan je veranderen door een pergola of overkapping te bouwen. Zet er een vuurkorfje onder en jij kan (bijna) het hele jaar in de tuin zitten!

Ga voor goede meubels

Belangrijk is om goede, stevige meubels uit te zoeken. Dit kan iets meer kosten, maar geloof ons het loont echt! Goede kwaliteit meubels kunnen namelijk wel tegen een stootje. Ga voor mooie duurzame meubels die goed bij jouw terras passen. Extra tip: kijk bij het uitzoeken van je tuinmeubels naar wat voor stijl je binnen hebt. Hierdoor worden jouw tuin en huis één geheel. Je tuin zier er dan het hele jaar prachtig uit!

Kies de juiste planten

Bij het beplanten van je tuin is het handig goed op te letten wat voor planten je gaat gebruiken. Zo heb je voorjaarsbloeiers of planten die het hele jaar door mooi zijn. Door deze planten af te wisselen, is je tuin in de winter niet opeens helemaal kaal.