Nuanceer je woonsfeer met een salontafel van mangohout

Trendy en volledig verantwoord … bij de opkomst van mangohouten meubels snijdt het mes eigenlijk aan twee kanten. Een trend die klein begon in collecties salontafels, zag inmiddels mangohouten varianten ontspringen in vrijwel elk meubelstuk. Maar wat is nu eigenlijk de bron van dit succesverhaal? Neem kennis van de zeven geboden van de salontafel mangohout.

  1. (Multi)functioneel

De salontafel is hèt meubelstuk in je interieur dat je voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Natuurlijk vanwege de functionaliteit; om dingen op te plaatsen. Maar zeker ook om nuances aan te brengen in je interieur. Het kan een speelse of juist chique uitstraling toevoegen, maar ook nuance verschillen bieden door het op verschillende plekken te situeren. Salontafels zijn prima te combineren met andere meubels, maar kunnen ook fungeren als echte eyecatcher in jouw zithoek.

  1. Een keur aan karakters

Wellicht meer dan alle andere meubels kennen salontafels een breed scala aan soorten en maten. Ze zijn er rond of vierkant, hoog of laag … opvallend of geraffineerd … je kan kiezen voor één salontafel of een set van salontafels … en ze zijn verkrijgbaar in vrijwel alle materialen of combinaties van materialen. Er zijn salontafels verkrijgbaar die naadloos passen in ieder interieur.

  1. Mangohout

Met een salontafel mangohout haal je een stukje paradijs in huis. De smaak van de heerlijk zoete vrucht is alom bekend, de warme kleuren van het exotische hout hebben de laatste jaren enorm aan terrein gewonnen in het Nederlandse interieur. Als hardhout met een robuuste uitstraling, past mango ook naadloos in de tijdgeest van duurzaamheid.

  1. Hoezo duurzaam?

De mangoboom staan bekend om zijn snelle groei; in korte tijd kan dus veel hout worden geproduceerd. Echter al na enkele jaren geven de bomen minder vruchten en vervangen de boeren ze graag voor jonge bomen. Door gekapte bomen te verwerken in meubels, krijgen ze als het ware een tweede leven. En gunnen jou de kans op een prachtige mango salontafel. Een keuze voor een mangohouten salontafel is dus ook nog eens een keuze met hart voor de planeet.

  1. In de tijdgeest

Een keuze voor duurzaamheid past volkomen bij het maken van verantwoorde keuzes, wat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Maar ook de Covid-pandemie met het vele thuis zitten heeft voor velen de weg geplaveid naar het brengen van meer ‘cosyness’ in het interieur. De warme, natuurlijk look van mangohout won daarom nog meer aan populariteit.

  1. Uniek

Geen mens is hetzelfde en zo ook geen boom … dat maakt dat het geïmporteerde mangohout waarvan de meubels worden gemaakt een eigen DNA hebben. Iedere salontafel van mangohout is uniek vanwege het natuurlijke en soms zelfs grillige patroon. Een perfect keuze dus wie gaat voor duurzaam, natuurlijk en speciaal.

  1. Perfect te combineren

Mangohout is een zeer populair materiaal omdat het verzekert van een warme natuurlijke look die eigenlijk te combineren is met alle andere materialen. Met name de combinatie van metaal en mangohout spreekt veel mensen enorm aan. Deze zogenaamde industriële look combineert de strakke lijnen en een functioneel uiterlijk met de warme en robuuste uitstraling van mangohout. Een aanwinst voor vrijwel elk interieur. Bekijk daarom het beste exemplaar in een trendy meubelwinkel.