Categorieën
Klussen

Maak van je tuin een wellness resort, 3 tips

Het voorjaar is weer in het land, dus tijd om wat aan de tuin te doen. Wil je dit jaar eens iets anders met je tuin dan zou je er privé wellness resort van kunnen maken. En dat lijkt misschien ingewikkelder dan dat het daadwerkelijk is, want ook jij kunt met de onderstaande ideeën jouw tuin omtoveren tot jouw eigen wellness resort. 

Maak een zonneterras om vroeg van de zon te genieten

Een zonneterras is het makkelijkste om mee te beginnen als je een eigen wellness resort wilt maken. Op een zonneterras kun je uit de wind buiten zitten doordat het terras is omgeven door windschermen. Doordat je uit de wind zit kun je al in het voorjaar buiten in de zon zitten en lekker een kleurtje opdoen. 

Als je de locatie voor het zonneterras hebt bepaald is het volgende wat je moet doen: het plaatsen van de windschermen. Dat kan bijvoorbeeld door houten schuttingen te plaatsen, of door een rustiek muurtje te metselen. Zorg dat je in ieder geval een windscherm opwerpt die wind uit het zuidwesten tegenhoudt, want dat is de meest voorkomende wind in ons land. Maak het geheel af door comfortabele ligstoelen te plaatsen en mooie planten neer te zetten op het terras.  

Zet een buitenverblijf in je tuin om lekker te loungen

Een buitenverblijf is een tuinhuis of een chalet waar je ontspannen kunt loungen als het niet warm genoeg is om buiten te zitten. Een buitenverblijf kun je als compleet prefab pakket bestellen, zodat je het nog alleen in elkaar hoeft te zetten. Je kunt een buitenverblijf zo groot of zo klein bestellen als waar je ruimte voor hebt, en in verschillende stijlen. En als je betwijfelt of je handig genoeg bent om het zelf in elkaar te zetten kun je het buitenverblijf ook laten monteren. Het is ook een idee om een houtkachel in je buitenverblijf te installeren, zodat je zelfs in de winter kunt genieten van het buitengevoel. Met een paar comfortabele relaxbanken kun je heerlijk ontspannen een boek of een tijdschrift lezen, een filmpje kijken op je tablet of genieten van een borrel met je partner. 

Bouw een buitenkeuken om te genieten van het buitenleven

Als je jouw privé wellness naar een hoger niveau wilt tillen dan bouw je ook een buitenkeuken in je tuin. Een buitenkeuken is de trend van dit jaar, en maakt het wellness gevoel helemaal compleet. Een buitenkeuken, of zoals het heet al fresco keuken, is meer dan een uitgebreide barbecue set. Het is een complete keuken met afvoer en gaspitten, maar dan in de buitenlucht. 

Het is niet zo ingewikkeld om zelf een buitenkeuken te bouwen in een toepasselijke mediterrane stijl. Met gipsblokken of betonblokken kun je vrij snel een solide keuken bouwen. Je kunt een keukenblad van marmer plaatsen of het werkblad betegelen om helemaal in mediterrane sferen te blijven. Met een aansluiting voor water en een gasfles is je buitenkeuken van beton of gipsblokken compleet en kun je de heerlijkste maaltijden bereiden en nuttigen in de buitenlucht.