Categorie├źn
Huis

Luxaflex schoonmaken: handige trucs & fouten om te voorkomen

Luxaflex is perfect om je huis mee te verduisteren en om de warmte buiten te houden. Zeker in de zomer is dit belangrijk en is het nodig om de zon buiten te houden. Het nadeel van deze manier van zonwering is, dat het erg veel vuil en stof aantrekt. Zeker als de zon dan weer komt valt het goed op. We geven je graag een paar goede tips om het allemaal mooi schoon te houden. De Luxaflex schoonmaken is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen, dat het er allemaal mooi en netjes uitziet. Laten we je een vijftal tips geven.

Een snelle schoonmaakbeurt

Wanneer je niet zoveel tijd hebt en je de luxaflex snel wilt schoonmaken is het goed om een plumeau of wat schoonmaakdoekjes te gebruiken. Je kunt een allesreiniger gebruiken. Het meeste vuil verdwijnt snel. Er zijn echter nog meer tips om het vuil van de luxaflex te krijgen en het schoon te maken.

Lekker in bad

Als je de luxaflex een keer goed wilt schoonmaken dan kun je ze ook in bad doen. Je doet een sopje van wat ammonia, soda en water in bad en laat de luxaflex er een half uur in liggen. Je gaat er lichtjes met de borstel overheen en vervolgens kun je ze weer als nieuw ophangen. Alles is weer tip top schoon tot aan de touwtjes aan toe.

De luxaflex stuk voor stuk schoonmaken

De luxaflex kun je ook met een sopje schoonmaken. Je neemt de luxaflex stuk voor stuk af en zorgt dat ze mooi schoon worden. Je maakt de lamellen mooi schoon. Het is een echte klus waar je wel wat tijd aan moet besteden. Het is echter een dankbare klus. Je doet de lamellen stuk voor stuk en gaat dan genieten van het eindresultaat. Het is mooi schoon.

Met wat wasverzachter kan het ook

Je kunt de luxaflex ook met wat wasverzachter schoonmaken in plaats van met de allesreiniger. Neem een emmer met warm water en doe er wat wasverzachter bij. Het zorgt ervoor dat de luxaflex ook nog eens mooi gaat glimmen. Het vuil zal ook niet zo snel meer aan de luxaflex gaan hechten.

Maak het goed droog

Het is belangrijk om de luxaflex goed droog te maken. Je kunt hier een oude laken voor gebruiken of wat oude handdoeken. Als luxaflex wat vochtig blijft dan zal het uiteindelijk gaan roesten. Natuurlijk moeten we dat voorkomen. Het is belangrijk om de luxaflex goed droog en mooi schoon te hebben.

Genieten

Na het schoonmaken is het simpelweg volop genieten van jouw eigen luxaflex. Het is prettig om er dan weer volop van te genieten. We weten zeker, dat ook jij hier van kunt genieten. Het is geen leuk klusje. Het is ook een klusje wat je ieder jaar weer een keer moet doen. Het is echter goed om ermee aan de slag om zo lang van de luxaflex te kunnen genieten. Een schone luxaflex betekent ook, dat je er langer van kunt genieten. Je hoeft dus minder snel nieuwe luxaflex te gaan kopen. Wel prettig natuurlijk voor je portemonnee.