Categorieën
Handig

Dé top 4 tips voor het kopen van een ergonomische bureaustoel

Wil je zeker weten dat je jarenlang kunt werken zonder last te krijgen van je nek of rug dan is het van cruciaal belang om te investeren in de juiste bureaustoel. Met een ergonomische bureaustoel weet je namelijk zeker dat je tijdens het werken tenminste wel de juiste zithouding aanneemt. Veel mensen vragen zich af waar ze op moeten letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we besloten om het wat makkelijker voor je te maken. In dit artikel laten wij je dé top 4 tips zien voor het kopen van een nieuwe bureaustoel!

Weet wat je nodig hebt

Voordat je zomaar op zoek gaat naar een ergonomische stoel, is het belangrijk om te bepalen wat je eigenlijk nodig hebt voor jouw nieuwe aanwinst. Houd rekening met de hoeveelheid tijd die je aan je bureau doorbrengt en denk aan een persoonlijk budget. Zo ben je in staat om jouw opties te beperken en kan je eenvoudig de stoel kiezen die specifiek past bij wat je voor ogen hebt.

Denk aan de verstelbaarheid

Een van de belangrijkste vereisten van een ergonomische stoel is de verstelbaarheid. Zoek naar een stoel waarvan je de hoogte, kanteling, armleuningen en lendensteun eenvoudig kunt verstellen als je dit wilt. Zo kun je de stoel aan je lichaam aanpassen en zorg je ervoor dat je heel de dag over de juiste ondersteuning beschikt. Is een stoel niet verstelbaar dan zijn we helaas bang dat je ook niet te maken hebt met een ergonomische stoel.

Kies het juiste materiaal

Heb je dit gedaan dan is het tijd om te kijken naar het materiaal van de stoel. Het materiaal van een ergonomische stoel is namelijk een belangrijke factor die van invloed is op de kwaliteit van de stoel. Zoek een stoel met een ademende stof die je koel houdt, al helemaal als je geneigd bent om snel te zweten tijdens het werken. Ook kan je overwegen om te kiezen voor een stoel met een voorgevormde zitting.

Kies niet voor de goedkoopste optie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor een goedkopere stoel te kiezen, is het belangrijk om goed in het achterhoofd te houden dat je krijgt waar je voor betaalt. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op het kopen van een goede stoel voor bij het werken. Een ergonomische stoel is aan te merken als een echte investering in je gezondheid, dus beknibbel niet op kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor een bureaustoel, maar ook als je kantoor een upgrade verdiend.

Ook een ergonomische bureaustoel kopen?

Mocht je op dit moment nog niet over een ergonomische bureaustoel beschikken dan raden wij je zeker aan om hier verandering in te brengen. Dankzij een ergonomische bureaustoel weet je zeker dat ook jij comfortabel en veilig kunt werken achter je beeldscherm. Vraag ook zeker even na of er bij jullie in het bedrijf wellicht een potje is waar je aanspraak op kunt maken. Steeds meer werkgevers bieden deze mogelijkheid om hun medewerkers in staat te stellen om op een verantwoorde manier hun werkplek in te richten.