Categorie├źn
Huis

De beste 3 Litecoin (LTC) wallets in 2022

Litecoin is ’s werelds eerste altcoin en net als Bitcoin is het ook een open-source P2P cryptomunt. Maar in tegenstelling tot andere cryptomunten, is Litecoin consequent in de lijst van top 5 grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie gebleven. Litecoin heeft ook bewezen een relatief veilige gok te zijn in vergelijking met andere afgeleiden van Bitcoin.

Dat is de reden waarom Litecoin de afgelopen jaren meer waard is geworden. Dus als je wilt beginnen met LTC kopen denk dan zeker ook aan een veilige manier om het op te slaan. Om dit goed te kunnen doen heb je een veilige en betrouwbare wallet nodig. Daarom hebben we in dit artikel een lijst samengesteld met betrouwbare en veilige Litecoin wallets.

Een veilige en betrouwbare cryptowallet moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Moet u in staat stellen om uw private sleutels te controleren.
  • Moet compatibel zijn met verschillende besturingssystemen en apparaten.
  • Moet makkelijk te gebruiken en te navigeren zijn.
  • Moet een backup en restore functie hebben.
  • Moet een actieve ontwikkelgemeenschap hebben.

De Ledger Nano S hardware wallet

De Ledger Nano S is de meest populaire hardware wallet op de markt. De Ledger Nano S ondersteun naast vele andere cryptomunten ook Litecoin. Als je veel Litecoins bezit, is dit de meest veilige en robuuste manier om ze op te slaan. Je kunt met deze wallet je priv├ęsleutels zelf en offline beheren. De Nano S heeft een ingebouwd OLED scherm, een back-up seedphrase en een pincode functie. Zo kun je je portefeuille herstellen voor het geval er iets misgaat met je hardware-apparaat.

Trezor hardware wallet

Toen Bitcoin een mainstream werd, begonnen steeds meer mensen zich zorgen te maken over de veiligheid ervan. Daarom ontwikkelde het bedrijf SatoshiLabs deze wallet, waarmee het de eerste hardware-wallet ter wereld op de markt bracht. De Trezor heeft een klein OLED-scherm dat een willekeurig gegenereerde negencijferige pincode toont en een 24-woord herstelphrase om je portefeuille veilig te houden in een offline omgeving. Het is een zeer licht en draagbaar apparaat vergelijkbaar met de Ledger Nano S.

Atomic Wallet

Atomic Wallet is een gratis niet-custodiale desktop- en mobiele applicatie die Litecoin ondersteunt, samen met meer dan 300 andere cryptocurrencies. Atomic stelt gebruikers niet alleen in staat om hun LTC te beheren, maar ook om Litecoin uit te wisselen via een ingebouwde exchange engine aangedreven door Changelly. Bovendien kun je gemakkelijk LTC kopen voor een bankpas direct in de app. Je kunt ook je Atomic Wallet koppelen aan andere platformen zoals het bekroond handelsplatform Anycoin Direct. Deze functies zijn allemaal eenvoudig te gebruiken door de in-novatieve gebruikersinterface.