Categorieën
Klussen

Zelf huizen opknappen en verkopen? Zo weet je of het iets voor jou is

Het klinkt ideaal: geld verdienen doordat je een huist opknapt en dan weer voor meer geld verkoopt. Maar zelf een huis opknappen en dan met winst verkopen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben je geïnteresseerd in op deze manier geld verdienen? Lees dan even bloggen. Want in deze blog bekijken we of het iets voor jou iets!

Allereerst is het goed om te weten dat een woning kopen en verder verkopen meer vraagt dan alleen doorzettingsvermogen en een goed gevulde portemonnee. Het is namelijk ook belangrijk dat je inzicht hebt in de huizenmarkt. Want je moet niet op een verkeerd moment jouw opgeknapte woning op de markt slingeren. Het kan dan slim zijn om samen te werken met bijvoorbeeld Proanje. Zij kunnen je helpen en adviseren tijdens dit proces.

Huizen opknappen en verkopen

Dat gezegd hebbende: huizen opknappen en verkopen. Wat moet je hiervoor in je mars hebben?

  1. De methode waar we het over hebben betekent Flip a House. Waar het om draait is dat je een woning koopt die er vervallen uitziet of al jaren leeg staat. Waar je vervolgens met minimale middelen en kosten een mooie woning van maakt. Het daar is dus om dat je niet te veel in de woning hoeft te investeren waardoor je winst minimaal wordt. De kosten kun je drukken door zelf te gaan klussen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Laat je het uitbesteden? Houd er dan rekening mee dat je veel rompslomp hebt. Je wilt tenslotte niet te veel betalen, dus je bent dagen druk met offertes opvragen en bespreken.
  2. Ken de locaties. Je kunt bouwvallen door het hele land opkopen en verbouwen. Maar het draait daarbij ook om de kennis die je van een omgeving hebt. Zie je bijvoorbeeld dat bepaalde wijken in opkomst zijn, dan zou je kunnen investeren in woningen daar. Het laatste wat je wilt is blijven zitten met een prachtig opgeknapt huis die je niet kwijtraakt. Waardoor de kosten oplopen.
  3. We zeiden het net al: je kunt zelf klussen of ervoor kiezen om het zelf te laten doen. Er zijn altijd overal beunhazen die voor jou willen werken. Maar een beetje mensenkennis kan geen kwaad op dit gebiedt. Je wil tenslotte de kosten drukken en het laatste wat je dan wilt is om met onbetrouwbare aannemers en vakarbeiders in zee te gaan.