Categorie├źn
Huis

Wat zou je doen als je de jackpot zou winnen?

De vraag wordt in verschillende varianten gesteld: wat zou je doen als… Je de jackpot zou winnen? Een miljoen zou winnen? De loterij zou winnen? Het is duidelijk, we hebben het niet over een leuke geldprijs van een paar duizend euro, nee, we hebben het over prijzen van tonnen, een miljoen of meer. Of je die nu in een loterij wint, als je geluk hebt met online geld winnen. Dromen mag altijd, dus hoe leuk is het om er over na te denken?

Op vakantie

Win je een grote prijs, dan luidt het advies om het even in alle rust te laten bezinken. En waar kun je nu beter nadenken over wat je met al dat geld wil doen, dan op een prachtige plek ergens op deze aarde? Een zonnig strand met wit zand en wuivende palmbomen, of juist in een wondere winterwereld vol sneeuw waar je het Noorderlicht kunt bewonderen? Je eerste euro’s zijn in ieder geval goed besteed als je er even tussenuit gaat.

Verbouwen of verhuizen

Vrijwel iedereen die antwoord geeft op de vraag wat hij of zij zou doen met zo’n bedrag, zegt ‘een villa of groter huis kopen’. Toch verhuist een verrassend laag aantal prijswinnaars uiteindelijk daadwerkelijk. We hebben het blijkbaar vaak al meer dan genoeg naar ons zin op de plek waar we nu wonen. Wat winnaars wel doen? Hun huis verbouwen. Eindelijk die droomkeuken, die luxe badkamer, een jacuzzi, dakkapel of iets anders waar ze veel plezier van gaan hebben.

Een nieuwe auto

Een auto is meteen al minder waard wanneer je er de showroom mee uitrijdt. Wie heeft dit niet eens gehoord als ie op zoek was naar een nieuwe auto. Maar, vrijwel iedereen heeft ook wel een droomauto. Zo’n auto die je zou kopen als je de jackpot of de loterij zou winnen. En waarom niet? Moeten alle uitgaven alleen maar verstandig zijn als je een keer een mooi bedrag extra hebt? Je leeft tenslotte maar een keer, dus wij zouden zeggen: ga voor die ene gave bak die je altijd al wilde hebben!

 

Ga je dromen achterna

Naast het kopen van een nieuw huis, staat bij veel mensen het antwoord ‘stoppen met werken’ op het lijstje als ze antwoord geven op de million dollar question. En ook hier geldt: de meesten doen het niet. En waarom, als je je werk leuk vindt? Vind je je werk al langer niet leuk, dan is het sowieso eens tijd om verder te kijken. Wat je met het geld wel goed kunt doen, is je dromen najagen. Wilde je altijd al voor jezelf beginnen, dan is dit bedrag misschien het duwtje in de rug om die stap echt te gaan nemen.

Investeren

Geld maakt geld. Niet voor niets worden de rijken steeds rijker. Door geld te investeren, levert het meer geld op. Dus, een slimme winnaar zet een deel van het prijzengeld apart om te investeren. Dan heb je namelijk nog veel langer plezier van dat mooie geldbedrag en kun je wellicht minder gaan werken, of eerder met pensioen, als je dat zou willen.