Categorieën
Handig

Wat kost een traplift?

Een traplift is ideaal voor mensen die niet gelijkvloers wonen en slecht ter been zijn. Dankzij zo’n lift hoef je niet langer bang te zijn dat je van de trap valt. Je neemt plaats op de stoel en de lift brengt je veilig omhoog en omlaag. Als je een traplift overweegt, wil je vast weten hoeveel je hiervoor betaalt. Lees dan vooral verder, want in deze tekst zoomen we in op de kosten van een traplift. Hierdoor heb je straks een idee wat je te wachten staat.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Wie denkt dat er een vaste prijs geldt voor iedere traplift, heeft het mis. Niet elke trap is immers hetzelfde, waardoor de kosten verschillen. Benieuwd welke factoren de prijs beïnvloeden? Hieronder staan ze op een rijtje.

  • Soort trap

Om te beginnen hangt de prijs van een traplift af van de trap. Heb je een rechte trap? Dan kost een traplift je minder dan wanneer je een trap met één of meerdere bochten hebt.

  • Soort lift

De prijs wordt niet alleen beïnvloed door het soort trap in jouw woning, maar ook door het soort lift dat je wenst. Zo zijn er bijvoorbeeld trapliften met speciale stoelen voor kinderen en voor zwaardere, lange of korte mensen.

  • Extra opties

Wie een nieuwe traplift koopt, kan hier verschillende opties aan toevoegen. Dit speelt uiteraard ook mee in de prijs. Hoe luxer de traplift, des te meer je ervoor betaalt.

Vraag offertes aan

Omdat de prijs van een traplift voor iedereen anders is, weet je niet precies waar je aan toe bent. Vind je dit vervelend? Vraag dan een offerte op bij een verkoper van trapliften. Je kunt je ook tot meerdere verkopers richten, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Hierdoor ontdek je uiteindelijk waar je de beste traplift voor de laagste prijs krijgt.

Kies voor een tweedehands traplift

Schrik je van de prijs van een nieuwe traplift? Zet de lift dan niet direct uit je hoofd. In plaats van een nieuwe traplift kun je namelijk ook een tweedehands traplift kopen. Omdat de lift al door iemand anders gebruikt is, ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe traplift koopt. Het kan, maar zo zijn dat je zo’n 1000 euro bespaart. Wil je precies weten wat een tweedehands traplift je kost? Ook dan is het verstandig om een offerte aan te vragen.

Overweeg er eentje te huren

Een traplift kopen is vooral interessant voor mensen met blijvende mobiliteitsproblemen, zoals ouderen. Ben je voor korte tijd slecht ter been, bijvoorbeeld door een operatie? Dan vind je het vast zonde van je geld om een traplift te kopen. Je gebruikt hem immers maar voor een relatief korte periode. In dat geval kan het huren van een traplift interessant zijn. Je huurt de lift dan alleen voor de periode dat je hem nodig hebt, waardoor je niet op kosten wordt gejaagd. Wie liever geen groot bedrag in één keer uitgeeft of dit gewoonweg niet kan, kan ook een traplift huren.