Categorieën
Handig

Waar moet je op letten als je een fietsendrager wilt aanschaffen

Nederland is een echt fietsland en het liefst nemen we onze tweewielers dan ook overal mee naartoe. Of je nu een weekendje weg gaat, een lange vakantie plant of gewoon een mooie rit in een andere omgeving wilt rijden, een goede fietsendrager komt altijd van pas. Zo neem je je fiets eenvoudig mee op je auto!

Waar moet je op letten als je een fietsendrager wilt aanschaffen?

Ga je een drager kopen waarmee je je fiets gemakkelijk meeneemt op je auto? Dan zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit, het type montage, het installatiegemak en natuurlijk de ervaringen van mensen die hem al hebben. Door al deze punten goed door te nemen, kom je vanzelf tot de ideale drager voor je fiets.

Welke soorten fietsendragers zijn er?

Dragers voor fietsen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wat is nu de beste fietsendrager? Om daar achter te komen, is het goed om het aanbod te bekijken. Welk type drager je koopt, hangt natuurlijk af van diverse factoren. Zo speelt het maximale draagvermogen van je auto een rol en ook kun je kiezen uit een disseldrager, een achterklepdrager, een dakdrager en een trekhaakdrager. Verder kun je kiezen uit dragers voor twee of meer fietsen. Jouw ideale keuze hangt natuurlijk af van het aantal fietsen dat je wilt meenemen. De meeste mensen kiezen voor een drager voor twee fietsen en vooral de variant die je op de trekhaak monteert, is erg populair.

De capaciteit van de drager

Je kunt een drager kopen voor twee, drie of vier fietsen, maar daarnaast is het belangrijk om ook goed te letten op het draagvermogen. Zo bestaan er trekhaakdragers voor vier fietsen, maar als je er vier e-bikes op zou zetten, zou het maximale draaggewicht ruim overschreden worden. Ook als je maar twee e-bikes wilt meenemen, kan dit al te zwaar zijn voor de drager. Om problemen te voorkomen, kun je kiezen voor een lichtgewicht fietsendrager. Daarnaast is het aan te raden om de accu’s van de elektrische fietsen tijdens de autorit te verwijderen.

Eenvoudig installeren en opbergen

Natuurlijk ga je het liefst voor een drager die je eenvoudig kunt installeren, gebruiken en opbergen. Gelukkig is dit bij de meeste moderne dragers het geval. Om te zorgen voor nog meer gebruiksgemak, kun je onder meer kiezen voor een kantelbare drager of een drager die je opzij kunt draaien. Zo kun je de drager gewoon op de trekhaak laten zitten, maar heb je nog steeds toegang tot je kofferbak.

Voor welke voertuigen zijn de dragers geschikt?

Vrijwel alle verkrijgbare fietsendragers zijn geschikt voor gebruik op alle soorten auto’s. Wel moet je rekening houden met het maximale gewicht. Zo mag je met een trekhaakdrager de toegestane kogeldruk nooit overschrijden. Dit risico loop je vooral met een kleinere auto in combinatie met wat zwaardere e-bikes.

Wat zeggen klanten erover?

We kopen steeds meer producten online en dit heeft een groot voordeel. Voordat je de drager van je voorkeur koopt, kun je namelijk eerst lezen wat andere gebruikers erover zeggen. De meeste mensen sommen in hun online recensie zowel de positieve als de negatieve punten op. Hierdoor wordt het voor jou gemakkelijker om meerdere dragers met elkaar te vergelijken.

Hoewel er in Nederland geen bepaalde maximumsnelheid is voor voertuigen met een fietsendrager, is dat in diverse andere landen wel het geval. Check van tevoren wat de regels zijn in de landen die je doorkruist.