Categorieën
Handig Huis

Isolatieplaten voor meerdere toepassingen?

Isolatieplaten zijn een must have voor je woning. Het is een van de belangrijkste aankopen met het nieuw of verbouwen van een huis. Een goed geïsoleerd huis heeft namelijk zo zijn voordelen. In de zomer houdt het de warmte beter buiten waardoor het lekker koel blijft in je woning. En in de winter houdt het de warmte beter binnenshuis waardoor je niet extra hoeft te verwarmen. Jouw woning zal een betere energielabel krijgen en zo dus ook in waarde gaan stijgen. Maar welke isolatieplaten heb je nodig voor welke toepassing? Hieronder ga ik er meer over vertellen.

Isolatieplaten voor muurisolatie

Muurisolatie is erg belangrijk. Het voorkomt namelijk vochtproblemen en het helpt ook tegen geluidsoverlast. Nu zijn er natuurlijk ook weer meerdere isolatie optijd beschikbaar voor bij de muren. Bijvoorbeeld isolatieplaten bij de spouwmuur, voorzetwand, scheidingswand en buitenmuur. Voor iedere muur zou je eventueel andere isolatieplaten kunnen gebruiken.

  • Spouwmuur isolatieplaten: glaswol, steenwol en PIR
  • Voorzetwand isolatieplaten: knauf MW35, steenwol en PIR
  • Scheidingswand isolatieplaten: steenwol en glaswol
  • Buitenmuur isolatieplaten: pavawall en jackodur

Isolatieplaten voor vloerisolatie

Vloerisolatie is heel erg afhankelijk van het type vloer dat je thuis hebt. De meest voorkomende vloeren zijn de betonvloeren en houtenvloeren. Bij een betonvloer zal je de isolatieplaten aan de onderkant van de vloer moeten lijmen. Meest gebruikte isolatieplaten hiervoor zijn de EPS of PIR-platen. Bij houten vloeren komt het regelmatig voor dat er nog een kruipruimte onder zit. Als dit het geval is kan je ook in de kruipruimte isolatieplaten onder tegen de vloer maken. Let er wel op dat er in een kruipruimte vocht kan ontstaan, waardoor je dus vochtwerende isolatieplaten nodig moet hebben, een goede keuze hiervoor is XPS.

  • Betonvloer isolatieplaten: EPS, PIR en XPS
  • Houtenvloer isolatieplaten: Glaswol, steenwol en houtvezel
  • Kruipruimte isolatieplaten: Isolatiechips en HR++ parels

Weet jij nu welke isolatieplaten je nodig hebt voor jouw isolatie, maar weet je alleen nog niet waar je het moet bestellen? Ga dan naar Sleiderink.nl. Hun hebben een ruim assortiment aan isolatieplaten. Hier vind jij gegarandeerd jouw isolatie dat je nodig hebt!