iPhone snel leeg? Vervang de batterij!

Hoe vervelend is het dat je halverwege de dag een iPhone hebt die uitvalt omdat de batterij leeg is? Heel veel Nederlanders hebben helaas te maken met dit probleem. Dit is te zien doordat het niet uitmaakt waar je bent, iedereen loopt met powerbanks om te iPhone bij te laden.

Hoe kan het dat de batterij snel leeg gaat?

Een iPhone batterij is gemaakt voor een bepaalde levensduur. Dit is dan ook de reden dat bij een het kopen van een refurbished iphone de batterij vaak is vervangen. Na een iPhone ongeveer 3 jaar gebruikt te hebben zie je dat er al behoorlijk wat slijtage heeft plaatsgevonden in het toestel. Het kan goed zijn dat de batterij op dat moment al 800 keer is opgeladen en de batterijconditie ver onder de 80% is. Dit is dan een goed moment om de iPhone batterij te vervangen. De prestaties van de batterij zullen dan verbeteren zodat je hopelijk weer zonder powerbank op stap kunt.

Waarom is het vervangen van de batterij bij een iPhone nodig?

Veel mensen vragen zich af waarom een iPhone batterij reparatie voornamelijk nodig is bij Apple-devices. Dit komt omdat de levensduur van een iPhone veel langer is dan bijvoorbeeld een Samsung. Doordat een ander merk veel minder lang wordt gebruikt is het niet nodig om de batterij te vervangen, tegen die tijd dat het nodig is, wordt er namelijk alweer een ander toestel gekocht. iPhones zijn een stuk duurzamer (gaan langer mee) waardoor dit wel nodig is.

Zelf repareren of laten repareren?

Voor het vervangen van de batterij zijn er meerdere opties. Zo kan je natuurlijk je batterij laten vervangen van bij Apple zelf, dit is ook direct de duurste optie. Daarnaast kan je ook je toestel langsbrengen bij een reparatie winkel, zij zullen dan de oude batterij vervangen voor een nieuwe batterij. Naast deze 2 opties heb je natuurlijk ook nog de optie om de batterij zelf te vervangen. Er staan op YouTube en het internet tal van video’s zodat je zelf de reparatie kunt uitvoeren. Een bedrijf dat zich hier volledig op focust, is Fixje. Bij dit bedrijf kan je alle onderdelen die je nodig hebt. Het maakt niet uit of het nou om een iPhone of MacBook batterij gaat, zij hebben het hele Apple-onderdelen assortiment beschikbaar op hun site. De onderdelen worden ook nog eens vanuit Nederland verzonden zodat je morgen al aan de slag kunt gaan.

Tips om langer met de batterijduur te kunnen?

Ben je nog niet toe aan het vervangen van je batterij, maar wil je wel langer met je batterij kunnen doen? Dan hebben wij enkele tips hoe je de batterijduur kunt verlengen:

  • Schakel apps uit die veel capaciteit verbruiken (kan je zien onder het kopje instellingen – batterij-> batterijgebruik per app).
  • Schakel het automatisch verversen van apps uit
  • Schakel locatievoorzieningen uit
  • Schakel alle meldingen uit en je bluetooth en hotspot

Hopelijk hebben wij je meer informatie gegeven over hoe jij weer lang met je iPhone kunt zonder deze op te laden. Heb jij zelf nog meer tips? Plaats deze dan in de comments onder dit artikel.